Jouw logies en je belastingaangifte 2019

23 mei 2019
Meer en meer Vlamingen openen een kleine B&B of verhuren via online platformen af en toe een kamer, een (vakantie)woning, een weide… aan toeristen. Maar hoe moet je als kleinschalige uitbater die inkomsten correct aangeven bij de fiscus? En wat met de nieuwe wet op het onbelast bijverdienen? De vernieuwde brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2019’ zet je op weg.

Jouw contactpersoon

Het nieuwe logiesdecreet creëert een gelijk en makkelijk te betreden speelveld voor logiesuitbaters. Wie geld verdient met het uitbaten van een logies, moet hiermee natuurlijk rekening houden in zijn aangifte voor de inkomstenbelastingen. Toerisme Vlaanderen riep de hulp in van drie specialisten om alle info over de aangifte van inkomsten uit occasionele toeristische verhuur te verzamelen.

'Jouw logies en je belastingaangifte 2019' is geschreven op maat van kleinschalige of occasionele uitbaters van toeristisch logies.

  1. Je vindt in de brochure eerst een informatief deel over de verschillende categorieën van inkomsten en hoe die van toepassing kunnen zijn op de verhuur van een toeristisch logies. De praktijk is evenwel nooit ver weg. Wat hoort thuis onder welke code van je belastingaangifte? Wat met de fiscale behandeling van de deeleconomie en het onbelast bijverdienen? Het wordt allemaal eenvoudig uitgelegd.
  2. Het tweede deel bevat negen praktijkvoorbeelden waarin je de fiscale regels toegepast ziet op concrete situaties. Zowat elke kleinschalige uitbater zal zich in minstens één situatie herkennen.

De brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2019’ is niet meer dan een degelijke leidraad. Toerisme Vlaanderen heeft geen enkele fiscale bevoegdheid. Met alle vragen over jouw concrete situatie moet je terecht bij de FOD Financiën of bij een belastingconsulent of boekhouder.

Je kan de brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2019’ gratis online bekijken en/of downloaden.

Liever een papieren exemplaar van dit magazine?

Vraag jouw gratis exemplaar aan via vlaanderen.be/publicaties.

Download

jouw logies en je belastingaangifte 2019.pdf