Jouw logies en je belastingaangifte 2022

23 mei 2019
Meer en meer Vlamingen openen een kleine B&B of verhuren via online platformen af en toe een (gasten)kamer, een (vakantie)woning, een kampeerplek… aan toeristen. Maar hoe moet je als kleinschalige of occasionele uitbater die inkomsten correct aangeven bij de fiscus? Welke soorten inkomsten zijn er? Hoe zit dat weer met de wet op het onbelast bijverdienen? Wanneer ben je als logiesuitbater btw-plichtig? En wat met de gewijzigde btw-regeling voor verhuurders van gemeubelde logies met aanvullende diensten? De brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2022’ zet je op weg!
Het logiesdecreet creëerde een gelijk en makkelijk te betreden speelveld voor logiesuitbaters. Wie geld verdient met het uitbaten van een logies, moet hiermee natuurlijk rekening houden in zijn aangifte voor de inkomstenbelastingen. Bovendien zijn bijkomende activiteiten of diensten bij het logies vaak btw-plichtig. Samen met 3 experten maakte Toerisme Vlaanderen een update van haar brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte’.

'Jouw logies en je belastingaangifte 2022' is geschreven op maat van kleinschalige of occasionele uitbaters van toeristisch logies.

Let wel, de brochure is niet meer dan een degelijke leidraad. Toerisme Vlaanderen heeft geen enkele fiscale bevoegdheid. Wij zijn ook geen experts in deze materie. Met specifieke vragen moeten we je daarom doorverwijzen naar de FOD Financiën of naar een gespecialiseerd belastingconsulent of boekhouder.

Je kan de brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2022’ gratis online bekijken en/of downloaden.
Liever een papieren exemplaar van dit magazine? Vraag jouw gratis exemplaar aan via vlaanderen.be/publicaties. 

Specifiek rond de gewijzigde btw-wetgeving inzake het verstrekken van gemeubeld logies stelde de FOD Financiën ook een aantal Frequently Asked Questions op.  

 

Download

Brochure "Jouw logies en belastingsaangifte 2022"