Jouw logies en je belastingaangifte 2022

tafel met stoelen

Jouw contactpersoon

Meer en meer Vlamingen openen een kleine B&B of verhuren via online platformen af en toe een (gasten)kamer, een (vakantie)woning, een kampeerplek… aan toeristen. Maar hoe moet je als kleinschalige of occasionele uitbater die inkomsten correct aangeven bij de fiscus? Welke soorten inkomsten zijn er? Hoe zit dat weer met de wet op het onbelast bijverdienen? Wanneer ben je als logiesuitbater btw-plichtig? En wat met de gewijzigde btw-regeling voor verhuurders van gemeubelde logies met aanvullende diensten? De brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2022’ zet je op weg!

Het logiesdecreet creëerde een gelijk en makkelijk te betreden speelveld voor logiesuitbaters. Wie geld verdient met het uitbaten van een logies, moet hiermee natuurlijk rekening houden in zijn aangifte voor de inkomstenbelastingen. Bovendien zijn bijkomende activiteiten of diensten bij het logies vaak btw-plichtig. Samen met 3 experten maakte Toerisme Vlaanderen een update van haar brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte’.

'Jouw logies en je belastingaangifte 2022' is geschreven op maat van kleinschalige of occasionele uitbaters van toeristisch logies. Let wel, de brochure is niet meer dan een degelijke leidraad. Toerisme Vlaanderen heeft geen enkele fiscale bevoegdheid. Met specifieke vragen neem je best contact op met de FOD Financiën of een gespecialiseerd belastingconsulent of boekhouder. 

Meer weten over de gewijzigde btw-wetgeving rond het verstrekken van gemeubeld logies? Raadpleeg de veelgestelde vragen van de FOD Financiën.  

Download de brochure