Kasteel van Poeke

Het kasteeldomein van Poeke is sinds de zomer van 2021 eigendom van Toerisme Vlaanderen, dat de prachtige erfgoedsite overnam van gemeente Aalter. De komende jaren zal Toerisme Vlaanderen, in de filosofie van Reizen naar Morgen, werken aan de uitbouw en heropleving van deze site. . We geven iedereen die zich verbonden voelt met het Kasteel van Poeke de kans om daarover mee te denken via een participatief toekomsttraject.

header image kasteel van poeke ideeënweek

Jouw contactpersoon

kvp vooraanzicht kasteel

Het kasteeldomein van Poeke is een bosrijk park van 56 hectaren met een ronduit schitterend kasteel in rococostijl met lichtroze gevels. Poeke ligt aan de rand van het Meetjesland, als deelgemeente van het Oost-Vlaamse Aalter. Het kasteel zelf kan je enkel bezoeken met een gids, maar het domein is dagelijks gratis open van zonsopgang tot zonsondergang. Behalve het prachtige kasteel, kan je nog andere bezienswaardigheden ontdekken op het domein:

  • Franse en Engelse tuin
  • hondenkennel met bakkersoven
  • koetshuis met paardenstallen
  • grondvesten hovenierswoning en carburekot
  • prachtige dreven
 
Er zijn enkele wandelingen in en rond het domein. Je kan er ook evenementen organiseren of aan georganiseerden evenementen deelnemen.

Steek je graag de handen uit de mouwen en werk je graag mee aan het beheer van het kasteeldomein? Schrijf je dan in als vrijwilliger.