Meewerken aan een bloeiend kasteeldomein van Poeke

Jouw contactpersoon

Steek je handen uit de mouwen!

Toerisme Vlaanderen is de trotse eigenaar van het kasteel van Poeke. Samen met de beheerscommissie van het kasteeldomein willen we de bestaande beheersactiviteiten, zoals bijvoorbeeld de hakhoutdagen, in samenwerking met vrijwilligers verderzetten. Daarnaast denken we er ook aan om nieuwe initiatieven op het kasteeldomein uit te rollen.

Hakhoutbeheer is een eeuwenoude en alternatieve vorm van beheren van bomen en struiken. Bomen worden daarbij afgezaagd op een tiental centimeter boven de grond, in de volgende seizoenen schieten ze opnieuw uit. Met ons hakhoutbeheer zorgen we voor een verjonging van de beplanting en voor een verrijking van het ecosysteem.

In oktober 2021 voerden we ook samen met vrijwilligers voorbereidend werk uit voor de restauratie van de moestuinmuur. We verwijderden het struikgewas rond de muur en haalden de klimplanten weg die het voegwerk van de muren bedreigen.

 

Blijf je graag op de hoogte van beheersactiviteiten op het kasteeldomein, zoals de hakhoutdagen of andere onderhoudsmomenten? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je nu en dan meedraaien als vrijwilliger? Heb je suggesties voor verbetering van het kasteeldomein? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

We zullen jouw gegevens enkel gebruiken voor communicatie in verband met de vrijwilligerswerking op het kasteeldomein.

Door op 'verzenden' te klikken, bevestig je dat je de informatiefiche over vrijwilligerswerk hebt gelezen en ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Stel je kandidaat