Projectstructuur Vlaamse Meesters

Het globale project Vlaamse Meesters wil meer zijn dan de optelsom van individuele projecten in de verschillende steden. We werken aan een verbindend verhaal over de projecten heen. Eén concept fungeert als basis, context, ruggengraat en inspiratiebron voor het uiteindelijke eindresultaat. De projectstructuur werkt stimulerend, coördinerend en bemiddelend tussen de verschillende betrokken steden, instellingen en organisaties.

Jouw contactpersoon

Het projectteam

Atelier Vlaamse Meesters

De stuurgroep bepaalt de koers van het project en zet de strategische lijnen uit. Elk lid van de stuurgroep engageert zich om via zijn eigen organisatie en netwerk bij te dragen aan het eindresultaat.

Samenstelling: Hans Bourlon (Studio 100), Ludo Collin (Bisdom Gent), Ingrid Ceusters (Ceusters - Luyten), Carl Depauw (Museum aan de Stroom), Chantal Pattyn (Klara), Piet Jaspaert (Europa Nostra), Manfred Sellink (KMSKA), Till-Holger Borchert (Musea Brugge), Danny Van Assche (HoReCa Vlaanderen vzw) en Jan Vanderstock (KU Leuven).

Expertencomité

Het expertencomité staat in voor de bewaking van de culturele kwaliteit van de projecten Vlaamse Meesters. Als experten op dit domein adviseren zij waar nodig over de culturele inhoud en de inhoudelijke correctheid. Zij helpen het project Vlaamse Meesters verder uit te dragen via hun (inter)nationaal netwerk. Samenstelling: Till-Holger Borchert (Musea Brugge), Ann Demeester (Frans Hal Museum), Johan De Smet (Museum voor Schone Kunsten Gent), Koenraad Jonckheere (UGent), Manfred Sellink (KMSKA), An Van Camp (British Museum), Sabine Van Sprang (KMSKB) en Jan Van Der Stock (KU Leuven).