Vlaams Culinair Centrum

Het Loodswezen op het Antwerpse Eilandje krijgt een nieuwe bestemming als Vlaams Culinair Centrum (VCC). De plek vlakbij het MAS zal dé ontmoetingsplek worden voor zowel nationale als internationale fijnproevers. Toerisme Vlaanderen zal vanuit zijn nieuwe visie de locatie ombouwen tot unieke culinaire toeristische trekpleister, in samenwerking met de lokale bewoners, ondernemers en de stad Antwerpen.

Jouw contactpersoon

Het Loodswezen in Antwerpen wordt als Vlaams Culinair Centrum (VCC) een nieuwe blikvanger in de wijk het Eilandje. Het VCC zal dienen als ontmoetingsplek voor iedereen in binnen- en buitenland die gepassioneerd is door gastronomie. Hiermee profileert Vlaanderen zich nog sterker als trekpleister van culinaire traditie en innovatie. Het Loodswezen ligt niet toevallig dicht bij de Antwerpse haven die als sinds de 19e eeuw de brede regio voorziet van de meest kwaliteitsvolle ingrediënten. Toerisme Vlaanderen ondersteunt het project vanuit de nieuwe toekomstvisie en strategie waarbij ondernemers, bezoekers en bewoners van elkaar leren, elkaar versterken en zo bouwen aan een florerende toeristische bestemming.

Infofiche Vlaams Culinair Centrum.png

Download de infofiche hier

Infofiche Vlaams Culinair Centrum