Kasteel van Poeke - Beleven

Doorheen het jaar valt er heel wat te beleven op het kasteeldomein van Poeke. Ontdek hier wat allemaal!

kasteel van poeke in de hefst_bos

Jouw contactpersoon

Het domein (56ha) is in de eerste plaats een heerlijke wandelplek. Maar je kan er ook deelnemen aan verschillende doe- momenten en themawandelingen, hieronder vind je informatie over deze activiteiten.

Natuurwandeling met gids

Elke eerste zondag van april tot november kan je gratis deelnemen aan een gegidste natuurwandeling in het kasteeldomein van Poeke. Voor 2022 hebben alle wandelingen reeds plaatsgevonden. Van zodra er een nieuwe planning is van de wandelingen voor 2023, vind je die hier terug.

 

Belevingswandeling: herrijzenis van baron Amedée Pycke de Peteghem

Droom je ook van het leven in een origineel kasteel? Benieuwd hoe het er daar vroeger aan toeging? Niemand minder dan baron Amedée Pycke de Peteghem komt even terug uit de dood om je op sleeptouw te nemen in zijn kasteel en op zijn domein, waar hij je talloze interessante anekdotes vertelt.

Praktisch
Meer info en reservatie via de Meetjeslandse Gidsen.

Poekekasteelwandeling (9 km)

Laat je fantasie de vrije loop tijdens de Poekekasteelwandeling. De route neemt je mee langs het feërieke kasteel met spitse torentjes, de walgracht en het prachtige park en voert je verder naar de stenen Artemeersmolen, tot op de grens met het bloemendorp Kanegem. De volledige route is bewegwijzerd. Wie een papieren wandelkaart inclusief extra weetjes wil, kan een exemplaar (2 euro) bestellen op de website van Routen.

Praktisch

Start: Poekedorpstraat
Afstand: 9 km, volledig bewegwijzerd
Route: Bekijk de route hier of download het GPS-bestand.

Kasteelbezoek Poeke

Laat je onderdompelen in de bloeiende geschiedenis van dit prachtige kasteel. Betreed, samen met een erfgoedgids, de kasteelvertrekken en ontdek hoe bewoners hier leefden.

Praktisch

Voor wie? Familie, vereniging, schoolgroep, …
Prijs en reservatie: Je boekt dit kasteelbezoek als groep, het is niet mogelijk om bij een bestaande groep aan te sluiten.
Vraag je bezoek met erfgoedgids aan via: