Inspiratieboekje voor logiesuitbaters

Als logiesuitbater ben je dagelijks druk in de weer met je gasten. Hen een droomvakantie bezorgen, daar doe je het tenslotte voor. Dat daar meer komt bij kijken dan nette kamers en een hartelijke ontvangst, moeten wij je uiteraard niet meer vertellen.

Toerisme Vlaanderen is zich bewust van de uitdagingen waar de Vlaamse logiesuitbater dagelijks voor komt te staan. Je logies profileren, het in de markt plaatsen en bekendmaken, toeristen werven, gasten ontvangen,…

De werking van een logies is als het raderwerk van een geoliede machine. Als er één wieltje niet draait, heeft dat een effect op de hele werking. Als je gast niet tevreden is over één detail van zijn verblijf, beïnvloedt dat zijn hele vakantiebeleving. Het is daarom van belang regelmatig de verschillende deeltjes binnen jouw logies kritisch te bekijken. En ook hier en daar durven te sleutelen aan die wieltjes.

Om je ondersteuning te bieden bij het optimaliseren van de werking van jouw logies en zo je gasten nog meer te laten genieten, ontwikkelde Toerisme Vlaanderen het inspiratieboekje ' Van vakantiedroom tot vakantieherinnering '.

We volgen hierin de stappen die je gast neemt, vanaf het plannen van zijn vakantie tot het terugdenken aan zijn verblijf. Deze inspirerende tips geven je een overzicht van de verschillende wieltjes in jouw organisatie die je nog zou kunnen smeren. We bieden je geen kant-en-klare handleiding om grootse veranderingen door te voeren, maar wel ideeën voor kleine aanpassingen en mogelijke verbeteringen.