Toegankelijkheid - infrastructuur

Toerisme Vlaanderen publiceerde handige infofiches over toegankelijke infrastructuur (2014) en een overzichtelijke brochure over toegankelijkheid in bezoekerscentra (2015). Voor bezoekerscentra is er ook een toegankelijkheidslabel.

Toeristische infrastructuur: toegankelijk voor iedereen 

Elk onderdeel in deze brochure bespreekt één bepaald onderdeel van de voorziening zoals het onthaal of het sanitair. Verhelderende foto’s en tekeningen zorgen ervoor dat deze informatie nuttig is voor bouwheer, architect, aannemer en andere bouwpartners.

Lees de brochure met 10 tips hier

 

Specifieke tips voor toegankelijke infokantoren en bezoekerscentra lees je hier.
Lees de publicatie hier

A+Label toegankelijklheid

Toegankelijkheidslabel

Toeristische bezoekerscentra in Vlaanderen kunnen een beschermd toegankelijkheidslabel behalen. Wat het verschil is tussen een A Label en een A+Label en hoe je dit te pakken krijgt, lees je op onze website onder 'Erkenningen en subsidies' > Labels. Overige attracties en musea komen momenteel niet in aanmerking voor dit label.

Subsidies

Instellingen uit de cultuur- en jeugdsector kunnen bij de Vlaamse Overheid een investeringssubsidie aanvragen om hun infrastructuur integraal toegankelijk te maken. Je leest er meer over op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.