Noord-Amerika

Kathedraal Antwerpen
Hieronder vind je de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in New York. Bij hen kan je terecht met al je vragen inzake bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Noord-Amerika (Verenigde Staten & Canada).

Koninklijk bezoek aan Flanders House

Dinsdag 11 februari 2020 bezochten koning Filip en koningin Mathilde voor de eerste keer het Flanders House in New York. Ze werden formeel voorgesteld aan de verschillende teams. Voor Toerisme Vlaanderen was het de ideale gelegenheid om alle verschillende activiteiten gepland voor de Noord-Amerikaanse markt in de kijker te zetten.  

De collega’s van Flanders House organiseerden een receptie als eerbetoon aan Ivo van Hove en Anne Teresa De Keersmaeker, twee Belgische choreografen die de gloednieuwe versie van West Side Story regisseren. Ze brengen dit Amerikaans meesterwerk opnieuw uit op Broadway met de Vlaamse Meesters. 

De Koning en de Koningin waren in New York voor een tweedaagse werkreis van de Verenigde Naties, in het kader van het Belgische voorzitterschap van de VN-Veiligheidsraad. 

Koninklijk bezoek aan Flanders House

120 kunstliefhebbers genieten van Bruegelavond in Detroit

Van december 2019 tot augustus 2020 organiseert de afdeling conservatie van het Detroit Institute of Arts (DIA) een focustentoonstelling ter ere van één van de meest iconische schilderijen van het museum: 'De dans der bruid'. Aanleiding is de 450e verjaardag van de dood van Pieter Bruegel de Oude in 2019. 

In kader van deze tentoonstelling nam Toerisme Vlaanderen in januari 2020 deel aan een Bruegelavond in Detroit. Daar werden heel wat activiteiten georganiseerd, geïnspireerd op deze Vlaamse Meester. De 120 aanwezigen werden verwend met een Bruegeliaanse dans van de 'Maggie Allesee Departement of Theater and Dance' van de Wayne State University, enkele Belgische gerechten en unieke houten Bruegel briefkaarten. Onder de aanwezigen bevonden zich heel wat kunstliefhebbers die graag reizen. Dus zag Toerisme Vlaanderen de ideale gelegenheid om ook het van Eyck-jaar in Gent en de prestigieuze tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten in de kijker te zetten. 

Culturele troeven van Vlaanderen in de kijker op EU filmfestival in Toronto

Op 23 oktober 2019 nodigde Toerisme Vlaanderen 20 lokale TRADE- en MICE-contacten uit in Toronto. Op het programma? De tentoonstelling ‘Early Rubens’, gevolgd door de openingsreceptie van het EU filmfestival (EUFF). 

Eerder dit jaar was de tentoonstelling ‘Early Rubens’ al in het ‘Legion of Honour Museum’ in San Francisco te bewonderen. Maar van 12 oktober 2019 tot 5 januari 2020 is het de beurt aan de ‘Art Gallery of Ontario’ in Toronto om de expositie tentoon te stellen. Met een viprondleiding op 23 oktober begeleidden we 20 contacten uit de meetingindustrie langs enkele innovatieve werken van de 17e-eeuwse Vlaamse Meester. 

Na de rondleiding volgde een transfer naar het ‘Gardiner Museum’ in Toronto. Daar vond de openingsreceptie van het EU filmfestival (EUFF) plaats, waar dit jaar de Vlaamse film ‘Girl’ voor is geselecteerd. Deze editie stond volledig in het teken van films én eten. Tussen de Europese eet- en drinkstandjes mocht onze Belgische chocolade dan ook niet ontbreken. Dankzij onze sponsoring konden we met een eigen standje onze Vlaamse troeven naar voren brengen.

Tijdens de rondleiding en receptie zetten we cultureel Vlaanderen in de kijker. Zo overtuigden we onze lokale contacten in Toronto van de toeristische aantrekkelijkheid van onze bestemming. 

Early Rubens in TorontoEarly Rubens in Toronto

600 interessante ontmoetingen over zakentoerisme in Vlaanderen op IMEX Amerika

Van 10 tot 12 september 2019 was Vlaanderen aanwezig op IMEX Amerika, de belangrijkste MICE beurs in de Verenigde Staten. Samen met Visit Brussels verwelkomden we 12 partners uit Vlaanderen en Brussel op een gezamenlijke Belgische stand. Dat resulteerde in 600 afspraken met internationale associaties en vakverenigingen. Met initiatieven als IMEX Amerika halen we alles uit de kast om meer meetings, congressen en incentives naar Vlaanderen te halen.

Lees hier meer. 

Alle partners samen op IMEX Amerika

Vlaamse feestdag in de kijker in San Francisco

Onder de noemer ‘Rubens meets Sillicon Valley’ vierden we op woensdag 10 juli 2019 de Vlaamse feestdag in het Legion of Honor Museum in San Francisco. Daar loopt nog tot 8 september de tentoonstelling ‘Early Rubens’. Tijdens deze viering focuste Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering (AAVR) en Flanders Investment & Trade (FIT), op de toekomst van Vlaanderen en zijn cultuur.

De 229 aanwezigen konden genieten van enkele culturele en culinaire hoogstandjes: creaties van sterrenchef en slagerfenomeen Hendrik Dierendonck, baanbrekend modedesign van Jasna Rokegem, een prachtig concert door sopraan Elise Caluwaerts en een kunstmatige intelligentie-ervaring door Wim Forceville. Via deze creaties bezorgden de geesteskinderen van Rubens het publiek een onvergetelijke artistieke ervaring. Meer nog: ze zetten de toekomst van Vlaanderen en zijn cultuur in de kijker.

Lees hier meer.

Opening prestigieuze Rubenstentoonstelling in San Francisco 

Van 6 april tot 8 september 2019 kunnen cultuurminnende Amerikanen in het Legion of Honor Museum in San Francisco – een onderdeel van de Fine Arts Museums of San Francisco – de tentoonstelling ‘Early Rubens’ bewonderen. In samenwerking met de Vlaamse Regering promoten we zo gedurende 5 maanden onze bestemming en het Vlaamse Meesters-project. Men hoopt op 175 000 bezoekers. ‘Early Rubens‘ toont meer dan 50 werken uit private en publieke collecties in Europa en Noord-Amerika van de kunstenaar uit de periode van 1608 tot 1620, zijn hoogjaren. 

Tijdens een openingsdiner voor sponsors op woensdag 3 april lichtte Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, het belang van de kunstenaar Pieter Paul Rubens en zijn relatie tot Antwerpen toe. Daarnaast vertelde hij ook over het Vlaamse Meesters-project, dat Vlaamse kunstenaars zoals Rubens, van Eyck en Bruegel wereldwijd onder de aandacht brengt. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling verscheen in the Wall Street Journal, een invloedrijk internationaal dagblad in de Verenigde Staten, een mooie bijdrage waarin het ‘fenomeen’ Rubens als “de meest succesvolle kunstschilder uit de geschiedenis” wordt omschreven. Met een dagelijkse oplage van 2,5 miljoen exemplaren leren de Amerikanen onze Vlaamse Meester kennen.

Rubens tentoonstellingRubens tentoonstelling

 


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op onze website.


Contact

Tourist Office for Flanders, Belgium - New York Office
The New York Times Building
620 Eighth Avenue
44th Floor
New York, NY 10018

Tel. + 1-212-584-2336
info4americas@visitflanders.com
www.visitflanders.com

 

Tourism Office of Flanders & Brussels (Belgium)
Represented by Group ATN Consulting
814-77 Finch Ave. East
Toronto, ONT M2N6H8
Canada