Verenigd Koninkrijk

Manneken pis
Toerisme Vlaanderen is actief in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties terug. Je kan ook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Londen raadplegen.

Vlaamse kust in The Guardian

In samenwerking met Visit Flanders en Westtoer reisde de freelance journalist John Brunton van The Guardian in juli naar ons land voor een ontspannende trip aan de Vlaamse kust. Tijdens zijn verblijf pende hij al zijn ervaringen neer in een dagboek. Op zaterdag 18 juli verscheen zijn reisverslag in zowel de geschreven als online versie van de krant. Het resultaat is een mooie ode aan de Belgische kust dat bijdraagt tot het promoten van Vlaanderen als een unieke bestemming

John Brunton startte zijn kusttrip in De Panne en reisde vervolgens verder naar Koksijde, Oostende, De Haan, Blankenberge en Knokke. Afsluiten deed hij in het Zwin. Zijn dagen waren telkens goed gevuld met onder meer kuieren langs de dijk en op het strand, culturele uitstapjes en culinaire ontdekkingen. Hij reisde voornamelijk met de kusttram en bezocht onder ander het vernieuwde Ensorhuis in Oostende, Mu.Zee en natuurreservaat De Westhoek. Logeren deed hij in lokale B&B’s en hotels. 

Brunton omschrijft de Belgische kust als een veelzijdige plek: van afgelegen duinen en sportstranden tot charmante kustcabines die doen denken aan een Victoriaanse postkaart, er is voor elk wat wils. Dat onze kust heel wat te bieden heeft, wordt na het lezen van dit artikel alleen maar meer duidelijk. 

strandcabine's Vlaamse kust

‘Grand Tour of Flanders’ in Londen

Op maandag 4 november 2019 vond het netwerkevent ‘The Grand Tour of Flanders’ plaats in ‘The Old Truman Brewery’. Een bruisende bestemming in hartje Londen die alvast een ‘schuimende’ link met Vlaanderen heeft. De 45 Vlaamse en Brusselse partners van Toerisme Vlaanderen stonden er in het middelpunt van de belangstelling. Op de prestigieuze avond maakten een 90-tal internationale trade-contacten, journalisten en influencers kennis met Vlaanderens troeven. Van kunst, cultuur en WOI-erfgoed tot wielercultuur en gastronomie.

Dit event vond plaats tijdens de ‘World Travel Market London’ (WTM). Toerisme Vlaanderen nam jarenlang deel aan deze b2b-beurs, maar gooide met het event ‘The Grand Tour of Flanders’, het roer om. Megagrote vakbeurzen zijn nog altijd interessant om contacten te leggen of uit te bouwen. Toch weegt de eventuele outcome van een beursdeelname vaak niet meer op tegen het torenhoge prijskaartje. Daarom organiseerden we in samenwerking met onze collega’s in Londen dit alternatief. Om alles uit hun trip naar Londen te halen, kregen de aanwezige partners wel de kans om zich gratis in te schrijven om aanwezig te zijn op WTM op dinsdag 5 november. 

 

Vlaamse wielerweek in Yorkshire

Vlaanderen en koers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus brachten we een deel van de Vlaamse wielercultuur naar het WK Wielrennen in Yorkshire van 22 tot 29 september 2019. We transformeerden een Engelse pub tot een Vlaams wielercafé. En we organiseerden enkele Vlaamse wieleractiviteiten met onder andere wielerlegende Johan Museeuw. Het doel van deze acties? De wielertoeristen inspireren om Vlaanderen en zijn wielercultuur te ontdekken en bezoeken. Lees hier meer.

Succesvolle networking evening in Londen

Aansluitend aan de lancering van het Vlaamse Meesters programma in Londen op 26 maart 2019, vond er ’s avonds een VIP MICE event plaats. Deze VIP MICE Networking Evening is een informeel b2b evenement met meeting planners (focus op PCO’s & Associations) met vestiging in het Verenigd Koninrijk. 7 verschillende partners uit Vlaanderen (een selectie van 5 congresbureaus en 2 congreshotels) waren aanwezig. Toerisme Vlaanderen bracht de 7 partners in contact met 85 meeting planners. Zo konden de meeting planners de deelnemende partners van de verschillende Vlaamse kunststeden en hotelketens ontmoeten. En meteen ook de diverse mogelijkheden ontdekken die er zijn om succesvolle events te organiseren in Vlaanderen.

De receptie vond plaats in het prachtige Banqueting House. Als het voormalige koninklijk paleis, past deze locatie perfect in de uitrol van de Vlaamse special meeting venues concept en het Vlaamse Meesters concept. Gedurende de avond werden de gasten ook uitgenodigd om een spel te spelen, zo kregen ze de uitdaging een verscheidenheid aan raadsels op te lossen en Vlaamse special meeting venues te matchen met de stad in Vlaanderen. Er was ook een fotohokje waar gasten hun favoriete Vlaamse stad op de achtergrond konden kiezen. 

Een aantal reacties duiden het succes van deze networking evening in Londen:

Sarah Cornand, Sales Manager, Meet In Brugge:  “Fantastische locatie! Past perfect bij het profile van de meeting planners. Ik ontmoette er een aantal heel interessante profielen. Ze hebben niet altijd grote groepen, maar ze passen perfect in het type profile die we graag ontvangen in Brugge.”

Nel Watty, Regionale Directeur van Sales & Marketing Brussels, Warwick Hotels: “Dankjewel om dit geweldige event te organiseren. Zoals steeds hebben jullie jezelf overtroffen. Zowel met de gastenlijst als met de locatie!”

Gabriele Oropallo, Design History Society: “The event you organized was really enjoyable and informative. Congratulations.”

Jay Munro-Mitchell, ETOA: “…appreciated meeting so many superb partners from across Flanders.”

Alex Gear, Association of Independent Schools:  “Thanks for a lovely evening at the Banqueting House. It was great to meet so many interesting people. The Host Exhibitors were marvellous.”

 


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

VISITFLANDERS UK & Ireland
Flanders House
1a Cavendish Square
London W1G OLD

Tel. + 44-20 7 307 77 30
Fax + 44 20 7 307 77 31
enquiries@visitflanders.co.uk
www.visitflanders.com