Ambassadeursonderzoek 2022

Ontdek de belangrijkste resultaten van het ambassadeursonderzoek dat Toerisme Vlaanderen in 2022 liet uitvoeren en download het rapport.
Een man en een vrouw wandelen in de stad

Jouw contactpersoon

Hoe denken Vlamingen en Brusselaars zelf over het toeristische potentieel van hun regio? En wat zijn volgens hen de belangrijkste trekpleisters en andere troeven van Vlaanderen en Brussel? Deze en nog veel meer vragen legden we voor aan 1 500 Vlamingen en Brusselaars. Het antwoord erop bundelden we in het Ambassadeursonderzoek 2022.

Resultaten in de kijker

  • Vlamingen en Brusselaars zien de historische steden, Vlaamse producten en gerechten en gastronomie als de belangrijkste troeven van Vlaanderen.
  • 1 op de 4 Vlamingen en Brusselaars zou Vlaanderen sterk aanbevelen als toeristische bestemming aan buitenlandse reizigers. Vooral de 55+’ers zijn trotse ambassadeurs van Vlaanderen
  • 3 op 4 Vlamingen bezoekt al eens een erfgoedsite
  • Frieten en wafels zijn de producten die de Vlaming het meest aan Vlaanderen en/of Brussel linkt.
  • 7 op de 10 Vlamingen vindt het belangrijk dat topevenementen op een duurzame manier georganiseerd worden.

Download het ambassadeursonderzoek 2022

2022 Rapport Toerisme Vlaanderen Ambassadeurschap

 

Waarom dit ambassadeursonderzoek?

Het was de bedoeling om zicht te krijgen op de mate waarin Vlamingen en Brusselaars zelf toeristische ambassadeurs zijn van hun regio. Daarvoor organiseerden we in 2022 een online enquête bij 1 500 inwoners. De antwoorden geven inzicht in hoe inwoners Vlaanderen zien en welke activiteiten en plekken ze zouden aanraden aan toeristen.