Toeristische barometers

Raadpleeg een schat aan toeristische cijfers en statistieken met de overzichtelijke barometers van Toerisme Vlaanderen, zoals de bezettingsgraad in hotels en andere logies, en de populariteit van heel wat toeristische attracties in Vlaanderen.
Bovenaanzicht. Veel mensen kruisen elkaar op een plein.

Jouw contactpersoon

De toeristische barometers van Toerisme Vlaanderen zijn interactieve rapporten die actuele gegevens over de toeristische sector verzamelen, analyseren en overzichtelijk weergeven. Je raadpleegt de data eenvoudig via een online portaal. Ben je op zoek naar specifieke gegevens of wil je vergelijkingen maken tussen verschillende sectoren, logies of toeristische attracties? Kies dan de databronnen die je nodig hebt en krijg meteen een overzichtelijk rapport voorgeschoteld.

Het gros van de cijfers van de toerismebarometers zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft dus nergens in te loggen om de rapporten te raadplegen en te grasduinen door de gegevens. Uitbaters van logies beschikken daarnaast over bijkomende gegevens en sectorvergelijkingen als ze hun eigen data delen via het uitbatersportaal

Bezoekersbarometer

Bezoekersgegevens van musea, belevingscentra en andere toeristische attracties in Vlaanderen.

Logiesbarometer

Actuele cijfers en statistieken over de bezettingsgraad in commercieel logies in het Vlaamse Gewest.

Bestemmingsbarometer

Cijfers en statistieken rond de staat van de toeristische bestemming als een florerende plek voor bewoners, bezoekers en ondernemers.