EventFlanders

Drie topevenementen die EventFlanders ondersteunde: het Flanders Food Festival, het WK Wielrennen en de World Choir Games
EventFlanders heeft als doel meer internationale topevenementen aan te trekken naar Vlaanderen of bestaande Vlaamse topevenementen te ondersteunen bij hun organisatie.

Topevenementen zijn evenementen die het unieke van Vlaanderen promoten gecombineerd met een internationaal belang. Ze spelen een belangrijke rol om Vlaanderen op de wereldkaart te zetten. Topevenementen creëren sociale verbinding, hebben een belangrijk hefboomeffect voor de Vlaamse cultuur en bouwen een trots en samenhorigheidsgevoel op bij de inwoners van Vlaanderen. Ze trekken ook internationale deelnemers naar Vlaanderen en genereren internationale media-aandacht. Op die manier zorgen topevenementen voor een positieve economische, reputationele en maatschappelijke impact.

EventFlanders werkt ook sectorondersteunend door bijvoorbeeld aan kennisdeling te doen via publicaties en de Meet in Flanders Academy.  

Publicaties

We willen bij EventFlanders zo transparant mogelijk werken en onze opgedane kennis en ervaring zo breed mogelijk verspreiden. Vandaar dat we regelmatig rapporten en andere publicaties delen om de eventsector te voeden met geleerde lessen en inspiratie. 

 

Over EventFlanders

Toerisme Vlaanderen richtte EventFlanders op in samenwerking met het departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM), Sport Vlaanderen en departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken. De aansturing gebeurt vanuit een multidisciplinair aansturingscomité, samengesteld uit vertegenwoordigers van de verschillende betrokken entiteiten en afgevaardigden van de Vlaams minister-president, de Vlaamse ministers van Toerisme, van Sport en van Cultuur.

Maak kennis met het team

Team EventFlanders