Bewonersonderzoeken

Bekijk en download de bewonersonderzoeken die Toerisme Vlaanderen uitvoerde bij inwoners van de toeristische steden en regio’s in Vlaanderen.
Vader met kind in het stadscentrum bij fonteinen

Jouw contactpersoon

Sinds 2017 liet Toerisme Vlaanderen een reeks bewonersonderzoeken uitvoeren. Die studies peilen naar de houding van de inwoners van toeristische steden en regio’s tegenover toerisme en de bezoekers van hun stad of dorp.

Bewonersonderzoeken in de Vlaamse kunststeden

Om de 2 jaar voert Toerisme Vlaanderen samen met de toeristische diensten van de Vlaamse kunststeden Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen een bewonersonderzoek uit in de kunststeden.

 

Bewonersonderzoeken Ieper en Genk (2020)

Naar het voorbeeld van de onderzoeken voor de Vlaamse kunststeden, voerde Toerisme Vlaanderen samen met de lokale diensten voor toerisme ook bewonersstudies uit in Ieper en Genk.
 

Bewonersonderzoeken Scheldeland (2020)

Ook in het Scheldeland voerde Toerisme Vlaanderen samen met de lokale besturen een bewonersstudie uit. Daarin werden de inwoners van Aalst, Berlare, Bornem, Denderleeuw, Dendermonde, Puurs-Sint-Amands en Willebroek bevraagd. De bewonersstudie is opgesplitst in deel 1 en deel 2.
 

Bewonersonderzoek RivierPark Maasvallei (2021)

De bewonersbevraging in RivierPark Maasvallei was een opvolger van de eerdere bewonersonderzoeken in andere regio’s. De gelijkaardig opgezette studie werd dit keer kleinschaliger georganiseerd, langs beide oevers van de rivier.