Congressen en events

Door betekenisvolle congressen en evenementen naar Vlaanderen te halen, creëren we positieve impact voor de bewoner, bezoeker, ondernemer en bestemming.
Collage van twee foto's. Foto links: een aantal congresleden staan op de treden van het FMCCA te Antwerpen. Foto rechts: een groep enthousiaste mensen op een festival.

Jouw contactpersoon

Toerisme Vlaanderen heeft met Reizen naar Morgen een ambitieuze toekomstvisie, waarbij we toerisme inzetten als een middel om bij te dragen aan een florerende bestemming Vlaanderen. Ook met onze congreswerking en de werking van EventFlanders streven we deze doelstelling na.

We willen de positieve kracht van het congres- en eventtoerismeversterken, zodat Vlaanderen verder kan bloeien als een innovatieve, inspirerende en kwalitatieve reis-, congres- en eventbestemming voor bewoners, ondernemers en bezoekers. 

We richten ons op het aantrekken van internationale congressen en topevenementen die een positieve impact hebben op de bestemming. De focus ligt op relevante congressen en evenementen die inspireren en thematisch lokaal sterk verankerd zijn, op domeinen waar Vlaanderen in uitblinkt.

Met het opzetten of aantrekken van congressen en topevenementen willen we niet alleen meerwaarde creëren voor de (internationale/lokale) bezoekers/deelnemers, maar ook voor de lokale bewoners, ondernemers en de plek zelf. Dat doen we onder andere door congresorganisatoren te begeleiden en ondersteunen in die meerwaardecreatie, met een meer impactvol congres als resultaat.

Om de bekendheid en reputatie van Vlaanderen als congresbestemming te vergroten identificeren, ontwikkelen en promoten we sterke verhaallijnen, zoals rond intellectueel erfgoed en de Flanders Heritage Venues. Dit doen we onder de koepel Create tomorrow’s heritage.

Verder zetten we in op innovatie met projecten zoals de digitale transformatie van venues en het ondersteunen van de sector met allerhande tools . 

Benieuwd naar meer?

Strategisch plan Congressen en events

Wil je meer weten over onze congreswerking en verdere plannen? Neem dan zeker een kijkje in de samenvatting van ons strategisch plan! 

Download de samenvatting

Samenvatting strategisch plan Congreswerking
Ben je een gepassioneerde toeristische ondernemer of organisatie en wil je graag samenwerken rond dit thema?

Contacteer de themaverantwoordelijke voor Congressen en events.