Toeristische barometers

Raadpleeg een schat aan toeristische cijfers en statistieken met de overzichtelijke barometers van Toerisme Vlaanderen.
Bovenaanzicht. Veel mensen kruisen elkaar op een plein.

Jouw contactpersoon

Met de toeristische barometers van Toerisme Vlaanderen raadpleeg je eenvoudig een schat aan toeristische cijfers en statistieken. Je ontdekt alle gegevens over hotels en andere logies, naast gedetailleerde statistieken over de populariteit van heel wat toeristische attracties in Vlaanderen.

Wat zijn de toeristische barometers?

De toeristische barometers van Toerisme Vlaanderen zijn interactieve rapporten die actuele gegevens over de toeristische sector verzamelt, analyseert en overzichtelijk weergeeft. Je raadpleegt de data eenvoudig via een online portaal. Ben je op zoek naar specifieke gegevens of wil je vergelijkingen maken tussen verschillende sectoren, logies of toeristische attracties? Dan kies je simpelweg de databronnen die je nodig hebt en krijg je meteen een overzichtelijk rapport voorgeschoteld.

Informatie voor iedereen

Het gros van de cijfers van de toerismebarometers zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft dus nergens in te loggen om de rapporten te raadplegen en te grasduinen door de gegevens. Uitbaters van logies beschikken daarnaast over bijkomende gegevens en sectorvergelijkingen als ze hun eigen data delen via het uitbatersportaal

Bezoekersbarometer

Bezoekersgegevens van musea, belevingscentra en andere toeristische attracties in Vlaanderen.

Logiesbarometer

Actuele cijfers en statistieken over bezettingsgraad van commercieel logies in het Vlaamse Gewest.

Hotelbarometer

Maandelijkse bezettingsgraden en vergelijkende statistieken over hotels in het Vlaamse Gewest.