Logiessubsidie

Een subsidie aanvragen voor investeringen in je logies? Ontdek welke werken en uitgaven in aanmerking komen voor de logiessubsidie van Toerisme Vlaanderen.

Jouw contactpersoon

Een accommodatie van hoge kwaliteit tilt het toerisme in Vlaanderen naar een hoger niveau. Zo bezorg je je gasten een onvergetelijk verblijf, waardoor ze graag willen terugkomen. Toerisme Vlaanderen helpt je en investeert mee in de verdere uitbouw van toeristische logies in Vlaanderen.

Wie komt in aanmerking voor de logiessubsidie?

Is je verblijf erkend volgens het Vlaamse Logiesdecreet? Dan kun je een subsidie aanvragen voor enkele gerichte investeringen in je logies.

Waarvoor kan je een logiessubsidie aanvragen?

 De volgende uitgaven komen in aanmerking voor de logiessubsidie:

 • Investeringen in infrastructuur die bijdragen aan het kind- en familievriendelijke karakter van het toeristische logies.
 • Investeringen in een zogeheten toegankelijke basisketen die leiden tot een A- of A+-label voor het toeristische logies. Die toegankelijke basisketen is gericht op mensen met een fysieke drempel en wordt volgens het logiesdecreet bepaald door de parkeermogelijkheden, de ingang, de ontbijtruimte, de verhuureenheid, de individuele en de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en de toegankelijke looproutes tussen die onderdelen.
 • Zorgspecifieke investeringen voor een meer inclusief verblijf.
 • Enkele specifieke investeringen in de aanleg of inrichting van camperplaatsen. Concreet:
  • Aanleg van watertappunten met drinkbaar water voor camperplaatsen.
  • Aanleg van lozingspunten voor chemische toiletten voor camperplaatsen.
  • Aanleg en inrichting van een speciaal daarvoor bestemde afvoerplaats met een systeem voor de lozing van afvalwater van campers, inclusief de verharding van die plaats.
  • Verharding van camperplaatsen.
  • Elektriciteitsaansluitingen voor camperplaatsen.

Je subsidie aanvragen: stap voor stap

Aanvraagperiode afgesloten

Elk jaar is er een subsidieoproep. Momenteel kan je geen subsidie aanvragen.

Ondervind je problemen bij het aanmelden? Dan kan je terecht bij de Vlaamse Infolijn via het gratis nummer 1700.

Regelgeving

Besluit van de Vlaamse Regering van 17 maart 2017 tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen
Ministerieel besluit tot vaststelling van de subsidiabele uitgaven van investeringssubsidies voor erkende toeristische logiezen voor de oproep 2021

Download

Handleiding: Hoe vraag ik online een subsidie aan voor mijn logies
Handleiding: investeringssubsidies voor erkende toeristische logiezen in 2021
Overzicht: toegekende logiessubsidies 2021