ASFALT is een meerdaags stadsfestival in Gent dat de straatcultuur in de brede zin van het woord, wil bevorderen. Het evenement biedt een platform aan onze stedelijke talenten, van freerunners en street artists tot skaters en rappers, om zich te tonen, verder te ontwikkelen en te connecteren.

Datum?

vrijdag 20 september 2024 10u00 - zondag 22 september 2024 23u59

Locatie?

Houtdok, Blaarmeersen, Groene Valleipark & Rabotpark
9000Gent
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

gratis

ASFALT staat voor de kracht van de straat, de ondergrond die het speelveld vormt voor de meeste straatsporten en vormen van straatcultuur. De plek waar passies gedeeld worden en vaardigheden ontwikkeld. ASFALT staat voor de kracht van de gemeenschap, die de mentaliteit van de straatcultuur vertegenwoordigt: rauw, authentiek, expressief en creatief.

Maar ASFALT staat ook voor openheid en verbinding, een ontmoetingsplek die deelnemers en bezoekers inspireert en uitnodigt om het beste van de straatscène en van zichzelf te ontdekken.

Ghent European Youth Capital

Ghent European Youth Capital 2024 (GEYC) wordt de opportuniteit bij uitstek voor jongeren, organisaties en instellingen om samen met jongeren een participatief verhaal te schrijven en jongeren als belangrijke actoren voor het leven in de stad van de toekomst te integreren.

Het hele jaar staan jongeren mee aan het roer in de Arteveldestad, denken en bouwen ze mee aan de (stad van de) toekomst. Heel 2024 staat dus in teken van de jongeren: festivals, workshops, debatten, concerten, congressen, ... .

Gent zal in 2024 dé hotspot en hangout zijn voor jongeren uit heel Vlaanderen en Europa waarbij ASFALT het sport- en urban culture evenement bij uitstek wordt tijdens GEYC.

Programma

Op vier verschillende locaties doorheen de stad geven lokale, nationale en internationale topatleten het beste van zichzelf tijdens wedstrijden, showcases, demonstraties en workshops.

Skaters, hou jullie vast. Want ASFALT haalt zomaar even de World Cup Skateboarding naar Gent! Lokale en internationale toppers zullen er in het skatepark in de Blaarmeersen en de grote hal van Sport Vlaanderen het hele weekend strijden om verschillende titels. 

ASFALT is een initiatief van EventFlanders in samenwerking met Stad Gent, in het kader van European Youth Capital 2024.

Contact

Jouw contactpersoon