1. 2. 3. Familie! Zo maak je jouw museum of erfgoedsite familievriendelijk - De getuigenissen

Cover met spelende kinderen

Jouw contactpersoon

Vlaanderen heeft geweldige toeristische troeven. Hoog tijd om deze ook in te zetten voor families door hen aan te trekken naar onze erfgoedmonumenten en -collecties. Ontdek deel 2 van deze 3-delige publicatie: de getuigenissen.

In dit deel van de publicatie '1. 2. 3. Familie! Zo maak je jouw museum of erfgoedsite familievriendelijk' maak je kennis met 3 pilootprojecten die onder begeleiding van FARO, Herita en Toerisme Vlaanderen een familievriendelijk traject volgden en elk een kwalitatief en aantrekkelijk aanbod ontwikkelden op maat van families.

Deze 3 sites, die zelf in volle ontwikkeling van een familievriendelijk aanbod waren, stapten in het piloottraject: het AfricaMuseum, het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK), en het Provinciedomein Raversyde (Atlantikwall, Anno 1465, Natuurpark). 3 totaal verschillende sites met telkens een volledig andere thematiek en geografische ligging (stad, groene rand rond Brussel en de kust), maar met één gemene deler: hun potentieel en voorliefde voor de doelgroep families.

Intussen hebben de 3 erfgoedsites al een heel aantal stappen ondernomen om van hun site een beter familieproduct te maken. De toegepaste methodiek, de ondernomen stappen en de verzamelde expertise bij deze 3 pilootprojecten kunnen een hulpmiddel én inspiratiebron zijn om ook jouw museum familievriendelijker te maken.

Om een zo breed mogelijk beeld te scheppen, lees je niet alleen hoe directieleden en publieksmedewerkers het traject hebben beleefd, maar ook de ervaringen van andere medewerkers en de families zelf komen aan bod.

Download de brochure

Cover van de brochure met afbeelding van spelende kinderen
1. 2. 3. Familie! Zo maak je jouw museum of erfgoedsite familievriendelijk - De getuigenissen