Familievriendelijk Vlaanderen en Brussel. Inspiratie voor vakantiemakers

spelende kinderen op grasveld

Jouw contactpersoon

Families zijn wereldwijd het grootste segment van de vrijetijdsreismarkt, en reizen in familieverband blijft groeien. Onze Vlaamse kunststeden zijn bovendien erg populair bij gezinnen. Een belangrijk argument dus om ons familievriendelijk aanbod met deze vernieuwde brochure extra in de kijker te zetten.
De brochure is in de eerste plaats gericht op de professionele reissector, en bevat meer dan 300 adressen met een familievriendelijk aanbod.  

Families kiezen steeds meer voor citytrips. Dat komt onder meer omdat ze een verrassend groot aantal indoor- en outdoorbelevingen aanbieden. Bovendien beschikken de kunststeden naast tal van hotels, B&B’s en appartementen ook over hedendaagse hostels met familiekamers die betaalbaar én gezellig zijn.

Ook vanuit economische overwegingen zijn families een belangrijke doelgroep. Ze geven in onze kunststeden per persoon en per nacht minder geld uit dan andere bezoekers, maar het gezelschap is wel groter én hun verblijfsduur is langer. 

Kinderen zijn onze toekomst. Hoe meer we hen laten kennismaken met onze fantastische kunststeden en onze boeiende musea, leuke parken, heerlijke keuken en gezellige logies, hoe liever ze als tiener of volwassene met veel plezier zullen terugkeren.

In deze nieuwe brochure (88 bladzijden) vind je een selectie uit het ruime en aantrekkelijke familieaanbod in de kunststeden en de Kust, Kempen en Limburg. De brochure kwam tot stand met de medewerking van de respectievelijke toeristische diensten en inspireert met eet- en logeeradresjes, een meertalig aanbod in musea, tal van attracties, natuuruitstappen, fietstochten, onvergetelijke terugkerende evenementen en andere leuke activiteiten die in het bijzonder geschikt zijn voor families. 

 

Download de brochure

Familievriendelijk Vlaanderen en Brussel (2023)