Internationale basiskwaliteit in meetinglocaties

congresvenue met mensen

Jouw contactpersoon

Wat verwachten internationale associaties, congresorganisatoren en -deelnemers van een meetinglocatie? Dat is de vraag waar de leidraad internationale basiskwaliteit in meetinglocaties een antwoord op geeft.

Wil Vlaanderen uitgroeien tot een internationale topbestemming voor meetings en congressen, dan moeten zoveel mogelijk meetinglocaties de kwaliteit aanbieden die internationaal verwacht wordt. Toerisme Vlaanderen ontwikkelde daarom samen met IDEA Consult de leidraad 'Internationale basiskwaliteit in meetinglocaties'.

'Internationale basiskwaliteit in meetinglocaties; een leidraad' is gebaseerd op verschillende bronnen en studies over de huidige en toekomstige kwaliteitseisen en verwachtingen in de internationale meetings industrie. 6 experts gaven aanvullend hun visie en enkele toonaangevende internationale meeting venues fungeerden als benchmark. In een klankbordsessie met verschillende meetingprofessionals uit Vlaanderen werd de inhoud van de leidraad verder verfijnd.

De leidraad is een zelfevaluatie-instrument waarmee je niet enkel de kwaliteit van de infrastructuur, maar ook de dienstverlening en het management van je meetinglocatie verder kan professionaliseren.

De leidraad werd in de zomer van 2022 geüpdatet. 

Download de leidraad

Internationale basiskwaliteit meetinglocaties
International quality standards for meeting locations

Doe de zelfscan!

Wil je weten hoe je scoort tegenover andere venues op vlak van internationaalwaardige kwaliteit? Vul dan de zelfscan in (duurtijd ongeveer 10 minuten). Je ontvangt per mail je resultaat, samen met enkele concrete tips zodat je meteen aan de slag kunt. 

Wens je meer hulp of expertise op bepaalde punten waar je minder op scoort? Schrijf je dan zeker in op onze maandelijkse sectornieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van al onze workshops, opleidingen en events.