Jaarverslag 2019

2019 was opnieuw een jaar met heel wat geslaagde projecten en samenwerkingen. Terugblikken doen we niet terug met een klassiek, geschreven jaarverslag, maar met 5 korte video’s. Daarin draaien we de rollen om en laten we 5 partners aan het woord. 

Stefaan Vanderstraete - Jeugdverblijf Menin Gate 

Jeugdverblijf Menin Gate renoveren en bovenaan de rangschikking van groepsaccommodaties in regio Ieper plaatsen, daar draaide het voor logiesuitbater Stefaan Vanderstraete in 2019 om. Ontdek hoe Toerisme Vlaanderen hem daarbij hielp.

Kristien Opstaele - AfricaMuseum

Een familievriendelijk aanbod uitwerken met interactieve elementen, dat doe je niet in een handomdraai. Maar dankzij de ondersteuning van Toerisme Vlaanderen kan communicatieverantwoordelijke Kristien Opstaele sinds 2019 uitpakken met een eigentijds aanbod voor jong en oud in het AfricaMuseum.

Erik Hennes en Willy Van Zandweghe - Meetjesland

Reizen naar Morgen, dat is verbondenheid stimuleren tussen bezoekers, ondernemers, bewoners en de plek. En daar gaven Erik Hennes, regiocoördinator en Willy Van Zandweghe, voorzitter van de toeristische raad van Sint-Laureins, in 2019 een eigen draai aan. Op aanzet van Toerisme Vlaanderen creëerden ze een nieuwe manier van denken onder de lokale ondernemers in Meetjesland.

Liesbeth Kees - Het Domein Bokrijk vzw

Dé uitdaging van 2019 voor directeur van Bokrijk, Liesbeth Kees? Het werk van Vlaamse Meester Bruegel in een hedendaags jasje steken. Toerisme Vlaanderen stond haar 360 graden bij, met de interactieve expo ‘De wereld van Bruegel’ in Bokrijk als resultaat.

Moray Tuach - All things Ride

Een Vlaamse wielerbeleving bieden tijdens het WK Wielrennen in 2019 in Yorkshire. Hét ideale recept voor touroperator All Things Ride om wielerfans warm te maken voor een bezoekje aan koersregio Vlaanderen. En daar hielpen we maar al te graag bij!