Wereldkampioenschap Breaking 2023

Breaker

Jouw contactpersoon

Het WDSF Wereldkampioenschap Breaking komt volgend jaar naar Vlaanderen. Het WK vindt plaats van 22 tot 24 september 2023, dat is 10 maanden voor de sport haar debuut maakt op de Olympische Spelen in Parijs. 's Werelds beste Bboys en Bgirls zullen neerstrijken in de Europese sportstad Leuven.

Vlaanderen diende in de zomer van 2021 samen met de stad Leuven, de Belgische Danssportfederatie, Breaking Vlaanderen (de breaking afdeling van Danssport Vlaanderen) en Golazo/Sportizon haar kandidatuur in voor de organisatie van het WK Breaking in 2023. De werelddanssportfederatie (WDSF) heeft nu bevestigd dat Vlaanderen het WK mag hosten. EventFlanders zal mee instaan voor de organisatie van het unieke evenement.

Het Ladeuzeplein in Leuven wordt gedurende 3 dagen het strijdtoneel voor het kruim van de internationale top van Bboys en Bgirls. Het WK vindt dus midden in de stad plaats, wat het urban karakter van breaking nog eens onderstreept.

De Vlaamse overheid slaat via EventFlanders de handen in elkaar met de stad Leuven om een organisatie van dit kaliber mogelijk te maken.