Toegankelijkheid: het A-label

Het toegankelijkheidslabel voor logies, toeristische infokantoren en bezoekerscentra
vrouw met valies in lift

Jouw contactpersoon

2 niveaus van het A-label

Het A-label bestaat in 2 niveaus: A en A+.

Toegankelijk A+ label

Label A+

Het label A+ betekent dat het gebouw positief (+) scoort op de essentiële onderdelen en de verbindingen tussen deze delen. Het gebouw is op comfortabele en zelfstandige wijze toegankelijk.

Toegankelijk A label

Label A

Het label A betekent dat het gebouw basistoegankelijk is. Voor de meeste mensen met een beperkte mobiliteit is dit bruikbaar, maar mogelijk is een extra inspanning of een helper nodig.

Dit toegankelijkheidslabel behalen

Vul de vragenlijst in

Deze vragenlijst helpt ons om in te schatten of je gebouw al dan niet in aanmerking komt voor een screening.

Screening ter plaatse

Bij een positief antwoord, wordt je uitgenodigd door een medewerker van Inter Vlaanderen (in opdracht van Toerisme Vlaanderen, die de kostprijs voor zijn rekening neemt) om een geschikt moment af te spreken voor de screening ter plaatse.

De labelcommissie beslist over de toekenning

Je ontvangt de resultaten van de screening. Die worden vervolgens ook op de website Toegankelijk Vlaanderen gepubliceerd.

Je dossier gaat dan naar de labelcommissie, die 2 keer per jaar samenkomt.

Pak uit met je label

Kent de labelcommissie jouw logies een A- of A+-label toe? Dan ontvang je een toegankelijkheidsbordje voor aan de ingang van je gebouw. Vermeld het zeker ook duidelijk op je website! Daarnaast krijgen vakantieverblijven en infokantoren met een A of A+ label krijgen ook een plaatsje in deze logiesbrochures, met ruime verspreiding naar mensen met een beperking en hun organisaties:

Laat je inspireren

Deze ondernemers gingen aan de slag en behaalden een A of A+ label.