Kwaliteit op maat van terreinlogies

camperen

Jouw contactpersoon

We willen Vlaanderen laten uitgroeien tot een florerende bestemming met een aantrekkelijk aanbod van kwaliteitsvolle kampeerbelevingen. Dit aanbod is afgestemd op de wensen van de kampeerder, speelt in op de eigenheid van de streek en biedt een meerwaarde aan haar ondernemers en bewoners.

We nemen initiatieven om het aanbod, de kwaliteit en de dienstverlening van onze kampeersector nog beter te laten aansluiten op de verwachtingen van onze (internationale) gasten. Vlaanderen telt zoveel mooie plekjes en natuurpareltjes om te ontdekken tijdens een weekendje weg of vakantie in een tent, caravan, camper of verhuuraccommodatie.

De kwaliteitswerking voor terreingebonden logies volgt twee sporen:

Professionaliseringstraject kampeersector

Toerisme Vlaanderen biedt de kampeersector ondersteuning met een combinatie van kwaliteitsinstrumenten, informatie, inspiratie en vorming. Er is materiaal over:

Maandelijkse inspiratie voor kampeerondernemers

Sinds april 2021 delen we op deze pagina maandelijks een artikel met inspiratie uit de kampeersector:

Begeleidingstraject 'toeristische kampeerbeleving op terreingebonden logies' (januari - december 2022)

Met dit begeleidingstraject ondersteunt Toerisme Vlaanderen kampeerondernemers die de toeristische kampeerbeleving op hun terrein aanzienlijk willen verhogen. Bijvoorbeeld door een (gedeeltelijke) herinrichting van het terrein, innovatieve of creatieve ingrepen in de infrastructuur, inspelen op de belevingservaring van de gast … Als kampeerondernemer kan je rekenen op professioneel advies en een doorgedreven begeleiding, inclusief een ontwerpvoorstel voor aanpassingen aan een deel van het terrein.

Door in te zetten op een sterkere toeristische kampeerbeleving wil Toerisme Vlaanderen de klantentevredenheid verhogen en de reputatie van Vlaanderen als kwaliteitsvolle en florerende vakantiebestemming verbeteren. We spelen daarmee in op inzichten en aanbevelingen die in de lijn liggen van de beleidsstrategie en trends in het kampeertoerisme. Een tiental uitbaters van erkende terreingebonden logies kunnen het begeleidingstraject volgen. We geloven dat hun inzet ook andere uitbaters kan inspireren en stimuleren om meer aandacht te schenken aan toeristische kampeerbeleving.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via anja.verwilghen@toerismevlaanderen.be