Toegankelijkheid

Alles om je vakantie-aanbod voor iedereen goed toegankelijk te maken.
toegankelijkheid

Jouw contactpersoon

Wie in de toeristische sector werkt, weet het al lang: standaardgasten bestaan niet. Je hebt bezoekers die voor het eerst komen en vaste klanten, groepen en individuele reizigers, gezinnen met kinderen en singles, oude en jonge mensen, ervaren en onervaren reizigers… Sommige van hen zijn misschien slecht ter been, gebruiken een rolstoel, horen of zien minder goed, of hebben extra zorg nodig. Iedereen heeft zo zijn wensen en noden.

Op het eerste gezicht lijkt onmogelijk om al die verschillende reizigers een even geslaagde vakantie of bezoek aan te bieden, maar dat is het zeker niet. Een goed begrip van toegankelijkheid en van de vakantieketen helpen je al een heel eind op weg. Je vindt hier heel wat inspiratie en praktische tools om van jouw toeristische aanbod een kwalitatieve topper te maken.

SVG

Wat is toegankelijkheid?

Toegankelijk toerisme maakt onze regio aantrekkelijker voor meer mensen. Samen zorgen we ervoor dat elke bezoeker volop kan genieten van Vlaanderen.

SVG

Je toegankelijk aanbod promoten

Je hebt geïnvesteerd in een toegankelijk aanbod? Pak er dan zeker mee uit in je communicatie. 

SVG

Coaching en vorming

Jeuken je handen om je vakantieaanbod of je infrastructuur toegankelijk te maken? Heel wat gespecialiseerde organisaties en bedrijven kunnen je daarbij helpen.

Laat je inspireren door ondernemers en andere spelers die aan de slag gingen met toegankelijkheid!