Jouw contactpersoon

Timescope is een jonge producent van virtualrealityzuilen. Met hun VR-zuilen krijgen je bovenop de realiteit extra dimensies te zien (bv. 'terug in de tijd') en kan je dus de beleving verdiepen.

De beleving van Timescope is immersief, in tegenstelling tot het gevoel dat je krijgt met AR/VR via een smartphone of tablet. Maar aan het systeem hangt natuurlijk wel een prijskaartje en het richt zich dan ook in de eerste plaats op grotere spelers (steden, cultuur/erfgoedlocaties). Lees het artikel over Timescope in TourMag.

Timescope lanceerde ook kleinere zuilen. De 'Timescope Mini' is laagdrempeliger/goedkoper dan de originele en kan je ook indoor inzetten. De innovatie werd in 2019 op de internationale VR-beurs van Parijs bekroond met de Best New XR Hardware-award. Lees het artikel over de Timescope Mini in Tourmag.

Met het project 'Verdwenen Zwinhavens'verken je al fietsend bijzondere plekken in de Zwinstreek en brengen VR-zuilen je terug naar de middeleeuwse landschappen, toen de zee-armen tot diep in het binnenland welvaart brachten. Lees meer over het project 'Verdwenen Zwinhavens' op de blog van pretwerk.nl

Heb je zelf nog gelijkaardige, belevingsgerichte toepassingen gezien die relevant zijn voor de ontsluiting van erfgoed?
Laat het ons zeker weten!