Familievriendelijkheid

We willen alles uit de kast halen om families en jongeren een warm thuisgevoel te geven, maar dan op reis. Dat is dé ideale vakantiebeleving. Toerisme Vlaanderen en zijn partners zetten Vlaanderen en Brussel op de kaart als een familievriendelijke vakantiebestemming, ook voor jongeren.
Familie - HEADER

Jouw contactpersoon

Families zijn de grootste groep reizigers op de vrijetijdsmarkt. Niet alleen onze heerlijke natuur, onze familiefietstochten en -wandelingen maar ook de vele musea en erfgoedsites spreken families aan. Daarnaast vormen de kunststeden vormen een prachtig erfgoeddecor waar families ongedwongen kunnen kuieren.

We geloven dat familievriendelijkheid ten goede komt aan alle bezoekers, niet enkel families. Het is een weloverwogen beslissing om familievriendelijkheid als een basiskwaliteit te beschouwen. Een beleving of een project is pas echt geschikt voor families als er vooraf grondig is over nagedacht. Niet alleen ‘voor de schermen’ maar ook ‘achter de schermen’ verdient familievriendelijkheid aandacht. Pas als je echt een familievriendelijke koers wil varen, voelen families zich aangesproken en wordt het bezoek een succes. Het is daarbij essentieel om zowel op onthaal & dienstverlening, infrastructuur, communicatie en beleving in te zetten. Zowel op vlak van bestemmingsontwikkeling als bestemmingspromotie, gaan we de uitdaging aan. Samen met onze partners.

Laat je inspireren door andere ondernemers die aan de slag gingen met familievriendelijkheid!

Families aan het woord

In het kader van het familiebezoek aan het AfricaMuseum voor de Studiedag familievriendelijk erfgoed, maakten we een video waarin we de families aan het woord laten tijdens en na hun bezoek.