VISITFLANDERS Day | Sprekers

header VISITFLANDERS Day
Denise Vandervoort © Vertommen

© Vertommen

Denise Vandevoort

Denise Vandevoort is sinds 2003 Leuvens schepen bij Vooruit (voormalige sp.a) bevoegd voor cultuur, toerisme, evenementen, deeltijds kunstonderwijs en senioren. Ze studeerde Politieke en Sociale wetenschappen aan de K.U. Leuven en verloor tijdens haar studies haar hart aan de stad en mensen. Ze deelt dan ook maar al te graag haar liefde voor Leuven met zowel lokale als internationale bezoekers.  

Neemt deel aan de 'Verwelkoming en inleiding'

Organisatie: Stad Leuven 
LinkedIn-profiel
Website: www.leuven.be  

Eduardo Santander

Eduardo Santander

Eduardo Santander is uitvoerend directeur van de European Travel Commission (ETC), een vereniging van nationale toeristenorganisaties gevestigd in Brussel. De ETC werd in 1948 opgericht met als doel Europa te promoten als toeristische bestemming. Eduardo Santander heeft meer dan 15 jaar ervaring in toerisme-marketing, merkontwikkeling, bedrijfsadvies, belangenbehartiging en public affairs. Hij is een gepassioneerde voorstander van de vrijheid om te reizen, slimme connectiviteit en duurzaamheid in toerisme en daarbuiten. 

Neemt deel aan debat 1: Innoveren in tijden van crisis

Organisatie : The European Travel Commission
LinkedIn-profiel
Website: www.etc-corporate.org 

Flora Joossens

Flora Joossens

Flora Joossens startte in 2019 bij Toerisme Vlaanderen om te helpen aan de strategie van de Reizen naar Morgen-visie. Nu is Flora hub coach voor de themalijn 'Iedereen Verdient Vakantie' waar ze inzet op sociaal toerisme. Ze heeft een Master in mensenrechten en een brede achtergrond in duurzame ontwikkeling en humanitaire projecten. 

Neemt deel aan debat 3: Mobiliteit - het gaat over meer dan CO2-uitstoot

Organisatie: Toerisme Vlaanderen / Iedereen Verdient Vakantie
LinkedIn-profiel
Website: www.iedereenverdientvakantie.be 

Karl Wöber MODUL University

Karl Wöber

Karl Wöber is professor Toerisme en Hospitality Mangement en oprichter van de MODUL Universiteit in Wenen, met meer dan 20 jaar ervaring in het vak. Hij is ook voorzitter van de ‘International Academy for the Study of Tourism’, technisch adviseur van European Cities Marketing en de European Travel Commission, voorzitter van het expertencomité van de World Tourism Cities Federation, én zetelt in de raad van bestuur van de Europese Unie voor Privaat Hoger Onderwijs. Naast zijn lidmaatschappen in deze organisaties schrijft Karl Wöber ook voor verschillende toeristische vakmagazines. 

Neemt deel aan de 'Verwelkoming en Inleiding' 

Organisatie: International Academy for the Study of Tourism. MODUL University Vienna.
LinkedIn-profiel
Website: www.modul.ac.at 

 

Ljubica Knezevic Cvelbar

Ljubica Kneževic Cvelbar

Ljubica Kneževic Cvelbar is professor aan de Universiteit van Ljubljana en gastprofessor aan meer dan 30 universiteiten wereldwijd. Ze was betrokken bij de voorbereiding van meer dan 70 toerismegerelateerde projecten voor de Europese Commissie, UNDP, nationale overheden, lokale gemeenten en KMO's. Ze treedt ook op als voorzitter van het Strategisch Partnerschap voor Onderzoek en Innovatie in Toerisme, een cluster van meer dan 60 belangrijke belanghebbenden in het toerisme in Slovenië. 

Neemt deel aan debat 1: Innoveren in tijden van crisis

Organisatie: School of Business and Economics, University of Ljubljana 
LinkedIn-profiel
Website: www.uni-lj.si

Maarten Bastian - Green City Trip

Maarten Bastian

Maarten Bastian is samen met Hessel Winkelman de oprichter van het Nederlandse Flywise, een reisorganisatie die tijdens de coronapandemie het duurzame reisconcept “GreenCityTrip" ontwikkelde. Maarten studeerde bedrijfskundige informatica en startte tijdens zijn studies al met het idee. GreenCityTrip verzorgt duurzame nachttreinritten naar populaire Europese steden, in oktober 2021 vertrok de eerste trein van Rotterdam naar Praag. In de toekomst komen daar nog Firenze, Kopenhagen, Götenburg en Mälmo bij. Maarten focust samen met partner Hessel op duurzame reisbelevingen. 

Neemt deel aan debat 3: Mobiliteit - het gaat over meer dan CO2-uitstoot

Organisatie: GreenCityTrip  
LinkedIn-profiel 
Website: www.greencitytrip.nl

Xavier Font

Xavier Font

Xavier Font is professor Duurzaamheidsmarketing aan de Universiteit van Surrey (VK) waar hij methoden onderzoekt en ontwikkelt voor duurzame productie en consumptie van toerisme. Hij geeft advies over duurzame productontwikkeling, marketing en communicatie voor verschillende agentschappen van de Verenigde Naties, de International Finance Corporation, de Europese Commissie, nationale bureaus voor toerisme en de particuliere sector. Hij is momenteel de hoofdonderzoeker aan de Universiteit van Surrey voor het Interreg-project ‘Experience’ dat zich focust op het ontwikkelen van duurzame bezoekerservaringen in het laagseizoen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. 

Neemt deel aan deabat 1: Innoveren in tijden van crisis

Organisatie: The University of Surrey (UK)
LinkedIn-profiel
Website: www.surrey.ac.uk

 

Valerie Croce

Valeria Croce

Valeria Croce is een onderzoeker en data-analiste gespecialiseerd in internationaal toerisme. Momenteel werkt ze als Kennis Management Officer bij de Europese Commissie. Ze heeft uitgebreide ervaring in het ontwerpen en beheren van onderzoeksprogramma's in alle aspecten van de dataproductiecyclus (van datacreatie tot analyse en verspreiding). Valeria Croce werkte voor grote internationale organisaties zoals de European Travel Commission, de UNWTO en academische instellingen.  

Neemt deel aan debat 3: Mobiliteit - het gaat over meer dan CO2-uitstoot

Organisatie: Europese Commissie 
LinkedIn-profiel 
Website: www.ec.europa.eu/info/index_en  

 

Sven Pöllauer

Sven Pöllauer

Sven Pöllauer is sinds 2018 verantwoordelijke PR, Marketing & Public Affairs bij ÖBB-Personenverkehr AG, de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij. Hij werkte 12 jaar in de publieke sector als adviseur en woordvoerder van ministers en staatssecretarissen voordat hij bij een van de grootste PR- en reclamebedrijven van Oostenrijk, Kobza Media Group, als Senior Strategisch Adviseur aan de slag ging. 

Neemt deel aan debat 3: Mobiliteit - het gaat over meer dan CO2-uitstoot

Organisatie: ÖBB-Personenverkehr AG 
LinkedIn-profiel
Website: www.oebb.at 

Rohit Talwar

Rohit Talwar

Rohit Talwar is een futurist in de wereldwijde reissector, bekroonde keynote spreker, auteur en oprichter en CEO van het onderzoeksbedrijf Fast Future. Zijn voornaamste expertise ligt in het helpen van klanten om de opkomende toekomst te begrijpen en vorm te geven. Hij focust op hoe het bedrijfsleven en de samenleving kunnen baten bij krachten als radicale innovaties en ontwrichtende ontwikkelingen zoals sectorverschuivingen, duurzaamheid, ESG, crypto, blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie (AI). 

Neemt deel aan de 'Verwelkoming en Inleiding'

Organisatie: Fast Future 
LinkedIn-profiel
Website: www.fastfuture.com 

Roger Carter

Roger Carter

Roger Carter is een ervaren toerismestrateeg, bestemmingsplanner, marketeer en operationeel manager die een leidende rol gespeeld heeft in de toeristische sector in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten. In 1997 richtte hij TEAM Tourism Consulting op. Roger werkt sinds 1999 samen met de World Tourism Organization (UNWTO), publiceerde al vele academische artikels en spreekt regelmatig op conferenties overal ter wereld.  

Neemt deel aan debat 2: Future Governance

Organisatie: TEAM 
LinkedIn-profiel
Website: TEAM Tourism Consulting

Paul Peeters

Paul Peeters

Paul Peeters is professor bij het Centrum voor Duurzaamheid, Toerisme en Transport (Center for Sustainability, Tourism and Transport) aan de universiteit van toegepaste wetenschappen in Breda, Nederland. Hij is gespecialiseerd in duurzaam toerisme en toerismetransport. Zijn publicaties bevatten een breed scala aan onderwerpen, waaronder klimaatverandering, toerismemodellering, (lucht)transporttechnologie, beleidsvorming, beleid voor klimaatmitigatie en technologische ontwikkelingen op vlak van transport. Hij heeft een achtergrond als vliegtuigingenieur en –ontwerper en is gastredacteur geweest bij verschillende tijdschriften en uitgevers van wetenschappelijke boeken. 

Neemt deel aan debat 3: Mobiliteit - het gaat over meer dan CO2-uitstoot 

Organisatie: Breda University of Applied Sciences 
LinkedIn-profiel  
Website: www.cstt.nl 

Katrina Sichel

Katrina Sichel

Katrina Sichel is geboren in Londen en woont in Brussel. Ze heeft 25 jaar ervaring in communicatie als presentatrice van evenementen, tv-producer en campagnedirecteur. Tijdens haar carrière bekleedde ze al tal van functies, zoals hoofd productie voor een bekroond PR-bedrijf binnen de TV-wereld, producent van nieuwsreportages voor de BBC, Channel 4, Sky, ITV, Reuters, AP, CNBC enzovoort, waarbij ze spraakmakende figuren uit de zakenwereld, politiek, kunst, sport en mode interviewde.

Katrina is de moderator van de VISITFLANDERS Day.

Organisatie: Moderators Europe 
LinkedIn-profiel  
Website: www.cstt.nl 

Joni Asselbergs

Joni Asselbergs

Joni Asselbergs werkt als strategisch en operationeel communicatieadviseur voor Visit Leuven. Binnen het team spant ze zich in om via online campagnes en sociale media binnen- en buitenlandse toeristen ervan te overtuigen om op citytrip naar Leuven te komen, een innovatieve stad met vele tradities en met een focus op gastvrijheid en duurzaamheid. 

Neemt deel aan debat 2: Future Governance, waar ze een best case zal presenteren.

Organisatie: Visit Leuven
LinkedIn-profiel  
Website: www.visitleuven.be 

Sven Wiltink

Sven Wiltink

Sven Wiltink behaalde masters in 'Innovative Hospitality Management' en binnen de 'Business Sustainability Management Course' aan de Universiteit van Cambridge. In 2007 startte hij als trainee voor Radisson in IJsland. Na 9 jaar operationele ervaring in verschillende hotels te hebben opgedaan, vervoegde hij in 2016 het 'Responsible Business team' binnen de Radisson Hotel Group met hoofdkantoor in Brussel. Vandaag de dag is hij 'Global Director of Responsible Business' binnen de Radisson Hotel Group. 

Neemt deel aan debat 2: Future Governance

Organisatie: Radisson Hotel Group 
LinkedIn-profiel  
Website: www.radissonhotels.com

Kristijan Svajnzger

Kristijan Svajnzger

Na tal van reizen in Europa te hebben geleid, ging Kristijan Svajnzger aan de slag voor Intrepid travel in Marokko en Europa (inclusief IJsland). Sinds 2019 is hij General Manager voor Europa, IJsland, Rusland en de Kaukasus bij Intrepid Travel DMC, gevestigd in Zagreb, Kroatië. Binnen deze functie zet hij zich in om de regio te laten groeien en de initiatieven met betrekking tot verantwoord en vuurzaam reizen verder te ontwikkelen

Neemt deel aan debat 1: Innoveren in tijden van crisis

Organisatie: Intrepid travel 
LinkedIn-profiel  
Website: www.intrepidtravel.com 

Kathleen Van Boxelaer

Kathleen Van Boxelaer

Kathleen Van Boxelaer studeerde rechten aan de KU Leuven en behaalde er ook een postgraduaat in vastgoed. Vervolgens specialiseerde ze zich een extra jaar in 'General Business Management' aan de Vlerick Business School. Na 12 jaar in de Belgische energiesector te hebben gewerkt en vervolgens op het hoofdkantoor van AB InBev, werkt Kathleen intussen bij TUI, waar ze de rol vervult van 'Director Communications and Public Affairs' voor de Westerse regio. 
TUI is één van de toonaangevende bedrijven in de reisindustrie en het toerisme. Ze willen hun invloed blijven aanwenden om duurzame veranderingen door te voeren, iets waar Kathleen ook persoonlijk veel belang aan hecht.

Neemt deel aan debat 1: Innoveren in tijden van crisis

Organisatie: TUI 
LinkedIn-profiel  
Website: www.tui.be

Terry Brown

Terry Brown

Terry Brown heeft tonnen ervaring in toerisme en internationale ontwikkeling. In het verleden stond hij in voor onderzoek, capaciteitsopbouw en het beheer van diverse 'destination stewardship-programma's' in Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Sinds 2014 maakt hij deel uit van The Travel Foundation, waar hij tot nu een belangrijke rol heeft vervuld in de ontwikkeling en uitvoering van innovatieve methoden die de impact van toerisme verbeteren. Dit in samenwerking met UNEP, de TUI Care Foundation, easyJet Holidays, Visit California en meer.

Neemt deel aan debat 2: Future Governance

Organisatie: Travel Foundation 
LinkedIn-profiel  
Website: www.thetravelfoundation.org.uk

Bram Van Braeckevelt

©Lien Van den Eynde

Bram Van Braeckevelt

Bram Van Braeckevelt is schepen in Gent. Hij is er bevoegd voor Netheid, Toerisme, Werk en Feesten. Als schepen van Toerisme streeft Bram naar een levendig en duurzaam toerisme, dat in evenwicht is met de stad en haar bewoners. Na een breed stadsdebat, legt de visienota ‘toerisme van de toekomst’ de basis een basis om met onze schuune fiere stad Gent, leefbaarheid en kwaliteitsvol toerisme voorop te stellen. 

Neemt deel aan debat 3: Mobiliteit - het gaat over meer dan CO2-uitstoot

Organisatie: Stad Gent
LinkedIn-profiel  
Website: www.stad.gent/nl/persoon/bram-van-braeckevelt 

Peter De Wilde

Peter De Wilde

Peter De Wilde (1969) studeerede af binnen de richting Romaanse Filologie en Middeleeuwse Studies en behaalde nadien nog een doctoraat in de literatuur en filosofie. Sinds 2009 is hij CEO van Toerisme Vlaanderen. Van 2014 tot 2020 was hij voorzitter van the European Travel Commission (ETC). In die hoedanigheid was hij ook lid van de raad van bestuur van the World Tourism and Travel Council (2017-2020). Het programma 'Reizen naar Morgen' dat hij mee lanceerde binnen Toerisme Vlaanderen, staat aan de wieg van de wereldwijde strategische innovatie binnen het toerisme. 

Neemt deel aan de verwelkoming en introductie
 
Organisatie: Toerisme Vlaanderen
LinkedIn-profiel  
Website: www.toerismevlaanderen.be

Veerle Viaene

Veerle Viaene

Veerle Viaene werkt reeds jaren bij Toerisme Vlaanderen op de themalijn erfgoed. De voorbije jaren gaf ze mee vorm aan de eeuwherdenking van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Sinds vorig jaar maakt ze ook deel uit van het team van het pilootproject  in de Sint-Godelieve abdij en het Kapucijnenklooster in Brugge.

Neemt deel aan debat 2: Future Governance waar ze samen met collega Kristof Lataire een best case zal presenteren.

Organisatie: Toerisme Vlaanderen 
LinkedIn-profiel  
Website: www.toerismevlaanderen.be 

Kristof Lataire

Kristof Lataire

Kristof Lataire is voormalig projectleider ‘Reizen naar Morgen’ en als expert religieus erfgoed, programmaleider in opdracht van Toerisme Vlaanderen. Samen met een team van medewerkers binnen Toerisme Vlaanderen en tal van partners gaat hij op zoek naar een nieuwe toekomst voor de Sint-Godelieveabdij en het klooster Minderbroeders Kapucijnen in Brugge en de Abdij van Herkenrode in Hasselt. Beide zijn pilootprojecten waarbij men vanuit de filosofie van Reizen naar Morgen deze erfgoedparels toeristisch wil ontsluiten en vooral wil herwaarderen.   

Neemt deel aan Debat 2: Future Governance, waar hij samen met collega Veerle Viaene een best case zal presenteren.

Organisatie: Toerisme Vlaanderen
LinkedIn-profiel  
Website: www.toerismevlaanderen.be

Piet Demunter

Piet Demunter

Na 6 jaar gewerkt te hebben bij Unilever vervoegde Piet Demunter Brussels Airport Company in 2008. Hij is lid van het Directiecomité van de onderneming en bekleedt momenteel de functie van Chief Business Development Officer. In deze functie is Piet verantwoordelijk voor de commerciële relaties met luchtvaartmaatschappijen en cargo & logistieke klanten, Real Estate en Asset Management. 

Organisatie: Brussels Airport Company