Congressen en events

Door betekenisvolle congressen en evenementen naar Vlaanderen te halen, creëren we positieve impact voor de bewoner, bezoeker, ondernemer en bestemming.
Collage van twee foto's. Foto links: een aantal congresleden staan op de treden van het FMCCA te Antwerpen. Foto rechts: een groep enthousiaste mensen op een festival.

Jouw contactpersoon

Toerisme Vlaanderen heeft met Reizen naar Morgen een ambitieuze toekomstvisie, waarbij we toerisme inzetten als een middel om bij te dragen aan een florerende bestemming Vlaanderen. Ook met onze congreswerking en de werking van EventFlanders streven we deze doelstelling na.

De ambitie is om de positieve kracht van het congres- en eventtoerisme te versterken zodat Vlaanderen kan bloeien als een innovatieve, inspirerende en kwalitatieve reis-, congres- en eventbestemming voor bewoners, ondernemers en bezoekers. 

We richten ons op het aantrekken van internationale congressen en topevenementen die een positieve impact hebben op de bestemming. De focus ligt op relevante congressen en evenementen die inspireren, thematisch sterk lokaal verankerd zijn en op domeinen waar Vlaanderen in uitblinkt. Met het opzetten of aantrekken van congressen en topevenementen willen we een meerwaarde creëren voor de (internationale/lokale) bezoekers/deelnemers, maar ook voor de bewoners en ondernemers in de buurt van het event of congres en de plek zelf waar het plaatsvindt. 

Dat doen we onder andere door congresorganisatoren te begeleiden in die meerwaardecreatie en door hen te ondersteunen om die methodologie ook op hun congres toe te passen. Met een meer impactvol congres als resultaat.

Door het aantrekken van welbepaalde congressen en topevenementen willen we een positieve economische, reputationele en maatschappelijke impact genereren. 

Om de bekendheid en reputatie van Vlaanderen als congresbestemming te vergroten identificeren, ontwikkelen en promoten we sterke verhaallijnen, zoals rond intellectueel erfgoed en de Flanders Special Meeting Venues. Dit doen we onder de koepel ‘Create tomorrow’s heritage’.

Verder zetten we in op innovatie en zetten we de digitale versnelling kracht bij met projecten zoals de digitale transformatie van venues en het ondersteunen van de sector met allerhande tools . 

Benieuwd naar meer?

Wil je meer weten over onze congreswerking en verdere plannen? Neem dan zeker een kijkje in de samenvatting van ons strategisch plan! 

Download de samenvatting

Samenvatting strategisch plan Congreswerking

 

Bekijk ook de documentaire over het thema Congressen en Events

Ben je een gepassioneerde toeristische ondernemer of organisatie en wil je graag met ons samenwerken rond dit thema?

Contacteer de themaverantwoordelijke ‘Congressen en events’