European Open 2022

European Open 2022

De European Open in Antwerpen is het grootste en enige tennistornooi in België dat deel uitmaakt van de ATP World Tour. Elk jaar in oktober brengt het tornooi Belgische en internationale topspelers samen in de Lotto Arena. 

Datum?

zondag 16 oktober 2022 9u00 - zondag 23 oktober 2022 23u59

Locatie?

Lotto Arena
Schijnpoortweg 119
2170Antwerpen
België
Bekijk routebeschrijving

In 2022 won de 22-jarige Canadees Félix Auger-Aliassime de 7 editie door in de finale de Amerikaan Sebastian Korda in 2 fraaie sets (3-6 en 4-6) te verslaan.  

Op het event kan je naast wereldtennis ook genieten van de verschillende themadagen, food trucks en leuke activiteiten in de fanzone. 

“We braken dit jaar alle records met de  toeschouwersaantallen, in totaal verkochten we ruim 28 000 tickets. Al vanaf het begin van de week  kwam een pak volk opdagen. Het viel op dat de ticketverkoop vooral boomde net voor het tornooi.  We hebben ook nu weer veel felicitaties gekregen van stad Antwerpen, de Vlaamse en federale  overheid, sponsors en tal van anderen over de organisatie. Ik wil hen bedanken voor de vlotte  samenwerking. Ook de spelers gaven heel positieve feedback. Heel wat spelers hebben ook de stad  bezocht en bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan Chocolate Nation. Ik wil ook Dick, Ilse en hun  volledige team feliciteren voor de organisatie.” 

“Ik ben een erg tevreden tornooidirecteur. We zijn  er opnieuw in geslaagd een mooie deelnemerslijst samen te stellen, een mix van jong talent en ervaren  spelers. En ook nieuwe namen, denk maar aan Gilles-Arnaud Bailly, een 17-jarige Belg die hier heel  goed gespeeld heeft. We hebben heel wat spannende en schitterende wedstrijden gezien. Al vanaf de  eerste dag was er veel komen opdagen in de Lotto Arena. Toptienspeler Félix Auger-Aliassime is een  fantastische eindwinnaar van de European Open 2022. We kijken al uit naar de editie van 2023, waar  de voorbereidingen al voor zijn begonnen.” 

“Game, set, match. De voorbije week hebben we andermaal gezien dat die ‘match’ er ook is tussen de European Open en de tennisstad Antwerpen.  De samenwerking met Chocolate Nation inspireerde de verzamelde tennistop om heel wat lekkers  uit het racket te toveren. Ook de vele toeschouwers toonden zich weer van hun beste kant en  moedigden alle spelers fel aan, al was er ook een gezonde portie (Antwerps) chauvinisme bij. Goffin,  Bailly, Bemelmans, Malisse en co kregen de handen enthousiast op elkaar, en bij lokale held Michaël  Geerts ging de decibelmeter pas echt de hoogte in. Dat blijft naar meer smaken! Wat Sporting A  betreft, mag editie nummer 8 morgen al beginnen!”  

De Vlaamse overheid slaat via EventFlanders de handen in elkaar met stad Antwerpen om dit  topevenement mogelijk te maken. Het evenement wordt vanuit EventFlanders ondersteund in kader van een groeitraject voor 3 jaar, van 2020 tot en met 2022. 

Contact