WDSF WK Breaking 2023

Dansers zijn aan het breaken

Het WDSF Wereldkampioenschap Breaking komt volgend jaar naar Vlaanderen. Het WK vindt plaats van 22 tot 24 september 2023, dat is tien maanden voor de sport haar debuut maakt op de Olympische Spelen in Parijs. 's Werelds beste Bboys en Bgirls zullen neerstrijken in de Europese sportstad Leuven.

Datum?

vrijdag 22 september 2023 12u00 - zondag 24 september 2023 23u00

Locatie?

Ladeuzeplein
3000Leuven
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

gratis

Het WDSF Wereldkampioenschap Breaking komt volgend jaar naar Vlaanderen. Het WK vindt plaats van 22 tot 24 september 2023, dat is tien maanden voor de sport haar debuut maakt op de Olympische Spelen in Parijs. 's Werelds beste Bboys en Bgirls zullen neerstrijken in de Europese sportstad Leuven.
Vlaanderen diende in de zomer van 2021 samen met de stad Leuven, de Belgische Danssportfederatie, Breaking Vlaanderen (de breaking afdeling van Danssport Vlaanderen) en Golazo/Sportizon haar kandidatuur in voor de organisatie van het WK Breaking in 2023. De werelddanssportfederatie (WDSF) heeft nu bevestigd dat Vlaanderen het WK mag hosten. EventFlanders zal mee instaan voor de organisatie van het unieke evenement.

Het Ladeuzeplein in Leuven wordt gedurende 3 dagen het strijdtoneel voor het kruim van de internationale top van Bboys en Bgirls. Het WK vindt dus midden in de stad plaats, wat het urban karakter van breaking nog eens onderstreept.

De Vlaamse overheid zet al enkele jaren via EventFlanders in op het aantrekken en ondersteunen van topevenementen met maatschappelijke, reputationele en economische waarde voor de regio. Afgelopen september nog streek het WK wielrennen op de weg in Vlaanderen neer, met aankomst van de wegritten in Leuven en eind juni van dit jaar komt het WK 3x3 basketbal naar Antwerpen. Met dit WK in één van de nieuwe olympische sporten, zetten Vlaanderen en Leuven een nieuwe grote stap.

Sportbedrijf Golazo/Sportizon zal de volledige organisatie voor zijn rekening nemen, in samenwerking met Breaking Vlaanderen.

“Leuven is een echte dansstad, er is geen dansstijl die je hier niet kan beoefenen. Onze dansclubs tellen samen 1500 leden. Ook breaking is in Leuven erg populair en de urban scene leeft in onze stad. We zijn dan ook erg vereerd dat het WK Breaking naar onze stad komt. Op het festival Half Oogst organiseerden we voor het brede publiek dansbattles voor jong en oud en een internationale breaking wedstrijd. Dat zorgde altijd voor spektakel en een fantastische sfeer. Op het WK Breaking zal dat nog meer het geval zijn. Na het WK Wielrennen wordt dit een nieuw sportief feest, ik kijk er enorm naar uit.”

“Vanuit EventFlanders trachten we topevenementen aan te trekken die echt het verschil kunnen maken voor Vlaanderen. Met zowel het WK 3x3 basketbal als het WK Breaking bieden we spektakel van het hoogste niveau binnen deze nieuwe olympische sportdisciplines. We surfen mee op eigentijdse vormen van sport waarmee we ook jongeren verleiden die anders niet zouden sporten.”

"Wie Vlaanderen zegt, zegt Rubens, Breughel en Van Eyck, maar Vlaanderen is zoveel meer dan dat. Onze Vlaamse steden zijn creatieve hotspots waar ook jongeren zich volledig kunnen uitleven. Met het WK Breaking hebben we de perfecte springplank gevonden om die verschillende troeven ook aan de internationale jeugd te tonen en hen te overtuigen van een bezoek aan Leuven en onze vele andere prachtige steden. In aanloop naar het kampioenschap gaan we Vlaanderen maximaal aan de wereld tonen als 'must visit' bestemming."

“2024 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de ‘Hip Hop Olympics’! Dat we in de aanloop daar naartoe in Leuven het officiële WK breaking mogen organiseren is een feestje bovenop een feestje! Onze high performance arthletes (samenvoegsel van atleet en artiest), zoals Bgirl Madmax en Bboys Mighty Jim en Tirock draaien al mee met de huidige wereldtop en groeien nog elke dag. Een WK in eigen land zal onze Bgirls en Bboys enkel maar extra motiveren en ultiem testen op hun weg richting Olympics. Dit WK kan ook een enorme boost geven aan onze breaking/dans/hip hop cultuur en zorgen voor een extra instap bij de jeugd en grotere fanbasis. Met heel veel zin bouwen we samen met alle partners aan dit grote avontuur en creëren we meer kansen om te dansen!”

Contact

Jouw contactpersoon