WDSF WK Breaking 2023

Breaker

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september zakt de absolute wereldtop in het breaking af naar Leuven. In het Lotto WDSF World Breaking Championship 2023 strijden ze in 1-on-1 battles om de wereldtitels, zowat 10 maanden voor de sport zijn intrede maakt op de Olympische Spelen in Parijs. De winnaars in Leuven plaatsen zich overigens automatisch voor de Olympische Spelen. 

Datum?

vrijdag 22 september 2023 12u00 - zondag 24 september 2023 23u00

Locatie?

Ladeuzeplein
3000Leuven
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

gratis

Breaking, zoals de officiële naam luidt van wat vaak als breakdancing wordt omschreven, is de originele hiphopdansvorm die acrobatie combineert met creativiteit. Breakers creëren hun eigen unieke moves en zoeken naar hun persoonlijke manier van beweging, hun eigen stijl. De beste 150 b-boys ter wereld en de beste 100 b-girls zijn drie dagen lang in Leuven te zien voor dit eerste WK in Vlaanderen. De hele stad wordt dan ondergedompeld in een urban sport- cultuursfeer, net op het moment trouwens dat hiphop zijn 50e verjaardag viert.
 
Het Ladeuzeplein, vorig jaar al het decor voor Unbreakable - de belangrijkste internationale battle (competitie) in België -, is ook nu het zenuwcentrum van het Lotto WDSF World Breaking Championship 2023. Rond een overdekte arena bieden tribunes plaats aan 2500 toeschouwers, die het spektakel gratis kunnen volgen. Voor de beide avondsessies, op zaterdag en zondag, kan wie wil wel een plekje reserveren: je betaalt 7,5 euro en krijgt die ter plekke terug in drankbonnetjes. Reserveren kan vanaf nu via de website worldbreakingchamps.com.  
 
Op vrijdag zijn er de trainingen (open voor het publiek), zaterdagmiddag beginnen de competities met in de avondsessie de top 32-ronde. Op zondag strijden de beste 16 b-boys en b-girls in de diverse categorieën tot en met de finales ’s avonds om de wereldtitels en de daarbij horende spots op de Olympische Spelen.
 
De rest van het Ladeuzeplein wordt ingenomen door het public village met drank- en eetstanden en tal van activiteiten. De gaanderijen van de universiteitsbibliotheek wordt de opwarmingszone. Op tal van pleinen vinden side-events plaats rond de 4 elementen van hiphop (breaking, mc-ing, dj-ing en graffiti) met ook diverse workshops. In het stadspark is het aan de kids met o.m. een voorronde van het VK Kids 1 on 1.
 
In het Depot vinden dan weer concerten en afterparty’s plaats. In het kader van 50 jaar hiphop zullen op zaterdag- en zondagavond legends uit de hiphop optreden om het Lotto WDSF World Breaking Championship 2023 met een knal af te sluiten!

Campagnebeeld WDSF WK Breaking

“Vanuit EventFlanders trachten we topevenementen aan te trekken die echt het verschil kunnen maken voor Vlaanderen. Met zowel het WK 3x3 basketbal als het WK Breaking bieden we spektakel van het hoogste niveau binnen deze nieuwe olympische sportdisciplines. We surfen mee op eigentijdse vormen van sport waarmee we ook jongeren verleiden die anders niet zouden sporten.”

"Wie Vlaanderen zegt, zegt Rubens, Breughel en Van Eyck, maar Vlaanderen is zoveel meer dan dat. Onze Vlaamse steden zijn creatieve hotspots waar ook jongeren zich volledig kunnen uitleven. Met het WK Breaking hebben we de perfecte springplank gevonden om die verschillende troeven ook aan de internationale jeugd te tonen en hen te overtuigen van een bezoek aan Leuven en onze vele andere prachtige steden. In aanloop naar het kampioenschap gaan we Vlaanderen maximaal aan de wereld tonen als 'must visit' bestemming."

Bekijk de video

Contact

Jouw contactpersoon