Jouw contactpersoon
Veld-tot-glas, tank-tot-tap
In de gloednieuwe microbrouwerij brouwt Hopspot zoals vroeger met lokale ingrediënten. Ze houden het volledige productieproces in eigen handen om 100% lokale, karaktervolle bieren te brouwen. Zo belandt het bier via de kortste weg in je glas, waar het fris blijft tot de laatste slok. Santé! Hopspot tapt hun 0 km-bieren rechtstreeks uit de tanks op hun erf.
Jef Versele, CEO Brouwerij Van Steenberge:
De geschiedenis van onze brouwerij gaat terug tot in 1774 als ene Jean-Baptist De Bruin naast zijn boerderij begint te brouwen. Met ons nieuwste project Hopspot gaan we back to the roots. We brachten deze maand de hopcultuur van de brouwerij, die verdween in de jaren ‘70, terug naar Evergem. Bij het brouwen gaan we veld-tot-glas te werk en van de microbrouwerij loopt een leiding naar onze tanks. Daar wacht het vers bier om getapt te worden.
Steun Toerisme Vlaanderen
In het kader van het relanceplan van de Vlaamse Regering voorzag Toerisme Vlaanderen een subsidie aan Hopspot om de microbrouwerij toeristisch te ontsluiten.
De Vlaamse minister van Toerisme:
Vlaanderen staat wijd en zijd bekend als een bierregio. Het is één van onze belangrijkste toeristische troeven. In het kader van het relanceplan van de Vlaamse Regering investeert Toerisme Vlaanderen daarom in niet minder dan 13 brouwerijen. Meer bepaald ondersteunen we deze brouwerijen in het ontwikkelen en versterken van bezoekersbelevingen. Brouwerij Van Steenberge – een brouwerij met wortels die eeuwen teruggaan – heeft met microbrouwerij Hopspot een eigentijds concept neergezet dat een brede toeristische beleving biedt aan de bezoeker. Naast de brouwerij met degustatieruimte, biedt Hopspot ook biergastronomie aan in haar brasserie, naast 4 comfortabele gastenkamers, zalen voor teambuildings, vergaderingen en feesten en rondleidingen van de brouwerij en de aanpalende hopvelden. Een totaalbeleving dus met diverse troeven om de bierliefhebber uit binnen- en buitenland te bekoren.