Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOndersteuning voor vakantiemakers
  • Thema’s en projecten
    • Vlaanderen Erfgoedbeleving
    • Vlaanderen Natuurlijk
    • Culinair Vlaanderen
    • Vlaanderen Fietsland
    • Congressen en events
      • Congressen
      • EventFlanders
    • Iedereen Verdient Vakantie
    • Gastvrijheid
      • Jongeren
      • Toegankelijkheid
      • Familievriendelijkheid
    • Gidsenwerking
  • Tools en ondersteuning
    • Toolkit
    • Activiteiten & opleidingen
    • Open data
  • Cijfers en onderzoek
    • Onderzoeksthema's
      • Ambassadeursonderzoek
      • Bewonersonderzoeken
      • Reputatieonderzoek
      • Logiesonderzoek
      • De recreatieve toerist
      • Economie en toerisme
      • Congressen en events
      • Trends in toerisme
      • Vlaamse Meesters
      • Onderzoeksagenda 2025
    • Toeristische barometers
      • Bezoekersbarometer
      • Logiesbarometer
      • Bestemmingsbarometer
    • Cijfers
      • Logiesaanbod
      • Overnachtingen en aankomsten
  • Erkenningen en subsidies
    • Labels
      • A-label
      • M-label
      • Green Key
      • Blue flag
    • Erkenningen
      • Erkenning als toeristisch logies
      • Erkenning als sociaal-toeristische organisatie
      • Erkenning als bemiddelingskantoor voor sociaal toerisme
    • Subsidies
      • Relance-oproepen
      • Subsidies voor logies
      • Subsidies voor jeugdverblijven (Toerisme voor Allen)
      • Subsidies voor bemiddelingskantoren voor sociaal toerisme
      • Subsidies voor sociaal-toeristische organisaties
      • Projectsubsidies 'Iedereen verdient vakantie'
      • Projectoproep Digitale Transformatie Congresvenues
      • Vlaams Stimulusprogramma
      • Hefboomprojecten
  • Logies uitbaten
    • Je logies aanmelden
    • Basisnormen van het Logiesdecreet
    • Openings- en uitbatingsnormen voor logies
    • Brandveiligheidsnormen logies
    • Comfortclassificatie voor logies
    • Controles op logies
    • Basisregister Vlaams logiesaanbod
    • Overnachtingsgegevens doorgeven als jeugdverblijf’
  • Home
  • Nieuws
  • Kalender
  • Publicaties
  • Over ons
    • Visie en strategie
    • Beleid
    • Organisatie en werking
    • Overeenkomsten
    • Branding
    • Vacatures
    • Contact

Kruimelpad

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste interactief belevingscentrum in echte chocoladefabriek opent de deuren

Eerste interactief belevingscentrum in echte chocoladefabriek opent de deuren

25 februari 2025
Kortrijk
Belgische chocoladewinkel Van Den Bulcke met een modern interieur, houten balkenplafond en grote ramen. De winkel heeft mooi uitgestalde chocoladerepen, pralines en geschenkverpakkingen. Op de achtergrond rekken met chocoladeproducten en het logo van Van Den Bulcke met de tekst "Belgian Chocolate Creations".

Jouw contactpersoon

Toerisme Vlaanderen logo leeuw
Hanne Pluim
Expert Culinair Toerisme
+32 475 80 46 96
Stuur een e-mail
Chocoladeliefhebbers kunnen vanaf vandaag The Chocolate Trail ontdekken, het eerste interactieve belevingscentrum in een echte chocoladefabriek. Chocolatier Vandenbulcke opende officieel de deuren naar hun familiebedrijf en rijke chocoladegeschiedenis in aanwezigheid van Vlaams minister van Toerisme Melissa Depraetere en Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe.

Bezoekers zien, voelen, ruiken én proeven hoe Vandenbulcke pralines maakt, van cacaoboon tot verfijnde creatie. In de 4D-cinemaruimte worden ze zelf een Petit Melo praline – een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Instagram-waardige fotohoekjes, proefmomenten en een gepersonaliseerd doosje pralines maken de beleving compleet. The Chocolate Trail vormt een nieuwe toeristische trekpleister voor Kortrijk en verwacht jaarlijks 10 000 bezoekers te verwelkomen.

Primeur in België

België staat wereldwijd bekend om zijn chocolade, maar een werkende chocoladefabriek op deze manier bezoeken en beleven was tot nu toe niet mogelijk. “Als eerste belevingscentrum dat verbonden is aan een echt werkend chocoladebedrijf, biedt The Chocolate Trail een unieke kans om de magie van Belgische chocolade met al je zintuigen te ontdekken”, aldus Hanne Denturck, Marketing Project Manager van Chocolatier Vandenbulcke. “We tonen niet alleen hoe cacao wordt verwerkt tot chocolade, maar vooral hoe wij bij Vandenbulcke die chocolade verder verfijnen tot een wereldwijd geliefd product. Van de oorsprong van cacao en de boeren in Ivoorkust tot de verfijnde afwerking van pralines in de fabriek – elke stap komt tot leven. In onze 4D-cinemaruimte word je zelf een Petit Melo praline, terwijl interactieve displays, proefmomenten en Instagram-waardige fotohoekjes de beleving compleet maken.” 

Educatief en innovatief

“Met The Chocolate Trail willen we onze bezoekers op een innovatieve en educatieve manier volledig onderdompelen in ons productieproces en de passie waarmee we al 75 jaar chocolade maken,” zegt Hanne Denturck. “Daarnaast staan we ook stil bij de innovaties die duurzame en kwaliteitsvolle chocolade mogelijk maken. Via initiatieven zoals Fairtrade en Bulckies World, ondersteunen we lokale boeren en dragen we zorg voor product, milieu, mens en maatschappij. We nemen bezoekers ook mee in de ontwikkeling van onze innovatieve bekroonde pralines, zoals Petit Melo, Cabosse en de Pulp ’n Choc Fruity Mix, gevuld met upcycled cacaovruchtpulp en fruitige smaken, die begin deze maand nog in de prijzen viel op de wereldberoemde ISM-beurs in Keulen.”

Nieuwe toeristische trekpleister voor Kortrijk

De komst van The Chocolate Trail is eveneens een mooie aanwinst als toeristische trekpleister voor regio Kortrijk. Chocolatier Vandenbulcke is al heel lang een gevestigde waarde in Heule en doet zijn roots alle eer aan met het nieuwe belevingscentrum in hun fabriek.  

Voor de ontwikkeling van The Chocolate Trail kon Chocolatier Vandenbulcke rekenen op de steun van Toerisme Vlaanderen. Het belevingscentrum werd dan ook feestelijk geopend in bijzijn van Vlaams minister van Toerisme Melissa Depraetere.

We mogen fier zijn op onze Kortrijkse ondernemers. Deze reis door de wereld van chocolade, zet een mooie Kortrijkse traditie in de markt. Naast een unieke en speelse inkijk in het proces van boon tot chocolade, mag je ook nog proeven van deze lekkernijen. Alweer een leuke uitstap voor jong en oud in onze regio!

Foto van Melissa Depraetere, minister van Toerisme.

Melissa Depraetere

Vlaams minister van Toerisme

Ook interessant

Vlaanderen Culinair
Facebook
Twitter
E-mail
LinkedIn
whatsapp

Ontdek onze recentste nieuwsbrieven.
Op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang ze voortaan in je mailbox!

Volg ons op:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube