Jouw contactpersoon
De venue voorzien van een privaat 5G netwerk, in samenwerking met partner Proximus, en WiFi 6 technologie via Citymesh, had een totaal kostenplaatje van 220 000 euro. Toerisme Vlaanderen hielp de financiering van het project met een subsidie van 75 000 euro.
Stefanie Roels, Venue Manager bij Flanders Expo:
WiFi 6 en 5G moeten ervoor zorgen dat je sneller, veiliger en altijd geconnecteerd bent in Flanders Expo, ongeacht het aantal aanwezige bezoekers.
Daarmee hoopt het bedrijf niet alleen het digitale comfort van al haar stakeholders te verbeteren, maar ook dat de digitale infrastructuur Flanders Expo doet onderscheiden van haar concurrenten. Flanders Expo wordt de eerste eventlocatie met een volledig eigen 5G privaat netwerk, en hoopt daarmee nieuwe organisatoren van congressen en evenementen met nood aan stabiele connectiviteit binnen te halen. Zo wil Easyfairs Belgium zich als toonaangevende speler op de kaart zetten en de (internationale) marktpositie versterken.
Toerisme Vlaanderen ondersteunt
Gent is een toeristische trekpleister met een rijke historie en levendige cultuur. De multifunctionele site wordt momenteel nog vaak over het hoofd gezien bij de organisatoren van nationale en internationale congressen.
Een gemiste kans om bedrijven en federaties naar de stad te trekken. Innovatieve en digitale belevenissen geven een multiformat venue als Flanders Expo gegarandeerd een competitief voordeel. Een initiatief dat wij graag ondersteunen.
Meer digitalisering op komst
Dit zal dan ook niet het laatste digitaliseringsproject zijn, Easyfairs heeft nog meer fraaie plannen.
Alain D’haese, COO en Head Of Venues bij Easyfairs Belgium:
De overschakeling naar deze netwerken staat ons toe in de toekomst nog meer digitale investeringen te doen, zoals Digital Signage en Wayfinding koppelen aan de digitale schermen die eerder in 2023 al aangekocht werden. Digitalisering is dan ook een belangrijke component van een duurzame congreservaring.
Easyfairs ondertekende in 2021 de “Net Zero Carbon Events”-belofte, het wil daarmee tegen 2030 zijn uitstoot van broeikasgassen halveren, en tegen 2050 zelfs compleet energieneutraal zijn.