Partners familievriendelijkheid

Jouw contactpersoon

Wil je graag nog verder inzoomen op familievriendelijkheid? Klik verder op een van onderstaande organisaties en conferenties die een link hebben met erfgoed en families en waarbij je terecht kan om je museum of erfgoedsite een op en top familieproduct te maken.

FARO

Het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw ondersteunt musea en andere culturele erfgoedhuizen in hun familievriendelijke werking. FARO bracht diverse publicaties uit, organiseert regelmatig vormingen rond diverse aspecten van familievriendelijkheid, en ondersteunt ook het evenement Krokuskriebels van de Gezinsbond waarbij musea tijdens de krokusvakantie hun deuren wagenwijd open zetten voor families FARO organiseert jaarlijks de Erfgoeddag. Ontdek hun aanbod.

Publiq

Specialist in vrijetijdscommunicatie en marketing van het gevarieerde vrijetijdsaanbod. Publiq  promoot volop cultuur en zetten ook in op familievriendelijkheid. Op hun platform UiTmetVlieg.be kan je je familievriendelijke aanbod promoten. Dat is de meest volledige vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel voor kinderen tot en met 12 jaar. Tijdens de zomervakantie kan je als cultuurhuis deelnemen aan Schatten van Vlieg: een culturele schattentocht op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

Gezinsbond

De Gezinsbond zet zich in voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Met hun museumproject Krokuskriebels wil zij gezinnen (ouders engrootouders met kinderen tussen 0 en 12 jaar) samen actief kennis laten maken met het museumaanbod in Vlaanderen. Tijdens de Krokuskriebelsweek organiseren de deelnemende musea in Vlaanderen en Brussel tal van activiteiten op maat van gezinnen, leuke rondleidingen, creatieve workshops, zinderende zoektochten en meeslepende vertellingen,…

VCOK

Wil je jouw museum, erfgoedhuis, bibliotheek of cultuurhuis familieproof maken? De gezinsbeleving verbeteren? Jouw medewerkers klaarstomen om met families en kinderen samen te werken? VCOK (Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang) kan je helpen met een begeleidingstraject of een vorming. 

Herita

Deze warme netwerkvereniging wil iedereen met een hart voor waardevolle gebouwen, landschappen en archeologische sites samenbrengen en ondersteunen. Erfgoed beleven is dé sleutel tot engagement voor erfgoed. Daarom ijvert Herita voor meer openstelling van monumenten. Zo willen zij van élke dag een Open Monumentendag maken.

Familiemusea

Grote en kleine musea helpen zodat zij families een onvergetelijke dag kunnen bezorgen, dat is waar ‘Familiemusea’ voor staat. Deze organisatie is ervan overtuigd dat indien jouw museum/erfgoedsite ‘generatie-proof’ is, families zich ook effectief welkom voelen. Daarnaast ontwerpt ‘Familiemusea’ ook familieparcours om elk familielid een fijne tijd te bezorgen.

Kids in Museums

De Engelse organisatie ‘Kids in Museums’ helpt musea om meer families, kinderen en tieners te ontvangen. Aanrader van jewelste!
 

Museumkids

De Nederlandse website Museumkids is dé plek voor museumfans. Samen een dagje uit? Op Museumkids vind je tentoonstellingen, activiteiten en musea voor het hele gezin. Inspiratie alom.

BAMM!

Bamm! Is een kunst- en erfgoededucatieve organisatie met bijna 40 jaar ervaring op het terrein. Met hun 4 merken: BAZART, AmuseeVous, Mooss en Mastiek ontwikkelen ze een grote diversiteit aan activiteiten met kinderen en jongeren.