Samenwerkingsmodellen voor organisaties met gidsenwerking

museumgids - HEADER

Jouw contactpersoon

Organisaties met een gidsenwerking werken op allerlei manieren en in allerlei vormen samen met gidsen. Veel organisaties zijn echter nog op zoek naar een goede manier om met hun gidsen samen te werken. Vaak draait deze samenwerking rond het ontwikkelen van (nieuwe) producten en/of rondleidingen. Want de ontwikkeling (of bijsturing of aanpassing) van rondleidingen behoort tot de kernactiviteiten van organisaties met een gidsenwerking.

Juist rond die productontwikkeling komen veel aspecten van het samenwerken met gidsen samen. Ga je hen in meer of mindere mate betrekken, welke rol neem jij als verantwoordelijke op, ga je de gidsen vergoeden voor hun bijdrage in het ontwikkelingsproces van nieuwe producten, ... ?

Op basis van een analyse van enkele praktijkvoorbeelden ontwikkelden we een kadertekst rond samenwerkingsmodellen bij de ontwikkeling van rondleidingen. Die geeft een overzicht van de 6 elementen die een rol spelen in de samenwerking met je gidsen. In de tekst vind je ook een aantal praktijkvoorbeelden en tips van enkele collega's uit de sector.

Kadertekst samenwerkingsmodellen organisaties met gidsenwerking