Zuid-Korea

Jouw contactpersoon

Toerisme Vlaanderen is sinds 2013 actief op de Zuid-Koreaanse reismarkt.

Succesvolle sales missie naar Zuid-Korea en Japan

Van 14 tot 19 oktober 2019 organiseerde Toerisme Vlaanderen een sales missie naar Zuid-Korea en Japan. Tijdens de missie kregen de deelnemende partners (Martin's Hotels, Restaurant Chez Leon and Aux Armes de Bruxelles, The Belgian Experience, De Keyser Hotel en Brussels Airport Company) de kans om te netwerken met touroperators en businesspartners uit Zuid-Korea en Japan. De reis leverde waardevolle contacten op en enkele artikels in de Zuid-Koreaanse pers. Lees hier meer.

Toerisme Vlaanderen en partners op het netwerkmoment

Aflevering over Vlaanderen op grootste televisiekanaal van Zuid-Korea

Vlaanderen trok de aandacht van KBS TV (Korean Broadcasting System), het grootste nationale en openbare televisienetwerk in Zuid-Korea. Een Koreaanse producer kwam op bezoek en wijdde een volledige aflevering aan onze bestemming. Op zaterdag 17 augustus 2019 werd de aflevering voor de eerste keer uitgezonden. Met succes!

Travels of Nearly Everywhere’, zo heet het populaire programma in Zuid-Korea. Het concept? Een producer reist alleen rond met een camera. Zo ontdekt hij de bezienswaardigheden, unieke activiteiten, de mensen én cultuur van één bestemming. In juni was Vlaanderen aan de beurt.

Heel wat Koreanen bleken geboeid door onze bestemming. De 60 minuten durende uitzending op zaterdag 17 augustus 2019 trok 3,5 miljoen kijkers. Ook de heruitzending op zondag genoot minstens zo’n hoog kijkcijfer. Tijdens het programma zagen enkele belangrijke portaalsites in Zuid-Korea een enorme toename van het trefwoord ‘België’. En dat kan nog stijgen, aangezien de aflevering ook op andere Koreaanse kanalen wordt uitgezonden. Een mooie actie, die onze bestemming bekend maakt bij potentiële Zuid-Koreaanse bezoekers.

Bekijk hier een stukje uit de aflevering ‘Flanders in Belgium’:

Op YouTube werd de aflevering opgesplitst in filmpjes over Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Abonnneer je dan nu op onze e-nieuwsbrief