Een familieavontuur in het Museum of Londen

museumgids - HEADER

Jouw contactpersoon

In het Museum of Londen leer je alles over … Londen. Het museum trekt volop de kaart van families. Dat zie je in de speciaal ontworpen en interactieve kindergalerijen, de stimulerende videogames die het museum aanbiedt, of de vrijwillige gidsen die speciaal opgeleid zijn om families te woord te staan.

Simone Few, programmaverantwoordelijke Museum of Londen en gespecialiseerd in families:

Drie simpele woorden hebben we nodig om te omschrijven wat we hier doen in het Museum of Londen: We Are London. Wanneer je in Londen bent met je familie is een bezoek aan ons museum iets wat je absoluut niet mag missen. Want groot én klein leert er alles wat onze hoofdstad biedt. Voor gezinnen maken we echt een verschil en dat werkt in twee richtingen. Enerzijds trekt de inhoud van ons museum het hele jaar gezinnen aan. Anderzijds zetten we ook echt in op de presentatie van ons museum richting gezinnen. Zo hebben sommige van onze galerijen interactieve ruimtes. Ik vermeld graag ons levensgroot model van een Saksisch huis of de Victoriaanse straat, compleet met geluiden. Deze attractie helpt de geschiedenis tot leven te brengen en spreekt zelfs allerkleinste leden van je familie aan. Als gezin begint je bezoek al thuis, zo kan je op de website een activiteitenblad downloaden om mee te nemen doorheen de galerij. Dit vinden kinderen meestal erg leuk. Daarnaast letten we op belangrijke details zoals een warm welkom voor families, kinderstoelen, lockers en babyruimtes. Het zijn kleine dingen maar ze zorgen er wel voor dat families een leuk bezoek ervaren en niet teleurgesteld zijn aan de ingang van het museum omdat er geen ruimte is waar ze hun baby kunnen verschonen. Er is elke keer weer iets anders om te ontdekken in ons museum. Zo organiseren we ook evenementen speciaal voor baby’s, peuters en families.

Wel aanraken a.u.b.!

Simone Few, programmaverantwoordelijke Museum of Londen:

Wat leuk is aan het Museum of Londen is dat bezoekers sommige objecten mogen aanraken, zeker kinderen vinden dit fantastisch. Of dit niet uitnodigt om andere kunstvoorwerpen aan te raken? We proberen bezoekers op een vriendelijke manier duidelijk te maken wat ze wel en niet mogen aanraken. Een moeilijke balans, maar dankzij onze gastvrije medewerkers en een goede way finding, slagen we hier goed in. Er zijn altijd medewerkers in de buurt om bezoekers uit te leggen waarom sommige dingen wel of niet mogen worden aangeraakt. We willen de eerste plaats zijn waar mensen aan denken wanneer ze meer willen weten over Londen. Een uitdaging, want we worden vaak over het hoofd gezien door de grotere Londense musea. Daarom werken we er hard aan om te blijven opvallen in een competitieve Londense markt. Dankzij onze interactieve verhalen en programma’s lukt dit vrij goed. Nog een extra troef is dat kinderen vragen kunnen stellen aan archeologen die aan een tafeltje zitten, met voorwerpen die kunnen worden onderzocht. Een succesvol project, zeker bij families met kinderen. We leiden hier speciaal vrijwilligers voor op zodat zij weten hoe ze met families in gesprek moeten gaan. Perfect tweerichtingsverkeer, want zo kunnen vrijwilligers ook van onze bezoekers leren. Win-win!