Coaching en vorming jongeren

Afbeelding van groep mensen die aan het brainstormen zijn.

Jouw contactpersoon

Livestream

Tijdens de livestream 'Weg met jongeren! Huh?' duik je in de leefwereld van jongeren en kom je te weten waarom de match tussen jongeren en musea en erfgoed zo moeilijk lijkt. Ook enkele jongeren en experten uit het werkveld komen aan het woord. In dit onlinecongres, gepresenteerd door Michelle Cuveliers, komen tal van experten aan het woord die met jongeren werken, onderzoekers die research hebben gedaan over tieners en jongeren in museumcontext, slampoëten en andere jongere kunstenaars, en jongeren zelf met hun ervaringen in participatietrajecten én als bezoeker.

Laat je inspireren door de opname van onze livestream ‘Weg met jongeren! Huh?’ vanuit het GUM – Gents Universiteitsmuseum.

Op de agenda

  • In 2024 is Gent de thuisbasis voor het Ghent European Youth Capital 2024. Dit wordt de opportuniteit bij uitstek voor jongeren, organisaties en instellingen om samen met jongeren een participatief verhaal te schrijven en jongeren als belangrijke actoren voor het leven in de stad van de toekomst te integreren. Hou het programma in de gaten op hun website.
  • FARO en Publiq organiseren geregeld boeiende vormingen rond familiewerking, jongeren, participatie.

Studiedagen en congressen

Ontdek nog meer boeiende studiedagen en congressen rond kunst en erfgoed, die je kunnen inspireren:

Excite

Dit Europees netwerk van wetenschapscentra en -musea verzamelt meer dan 350 organisaties met één en dezelfde missie: wetenschap en technologie binnen het bereik van het publiek brengen. Jaarlijks organiseren ze een conferentie rond wetenschapscommunicatie, met bijzondere aandacht voor de doelgroep kinderen en jongeren. Interessant voor alle wetenschaps- en natuurhistorische musea! Ontdek het op Excite.

National Art Education Association

Deze conferentie georganiseerd in Boston (US) is dé grootste bijeenkomst van beroepsbeoefenaars in het kunstonderwijs in de wereld. Je kan er kiezen uit meer dan 1000 boeiende en informatieve sessies, workshops, rondleidingen, evenementen en exposities ontworpen door en voor kunstpedagogen. Ontdek het op de site van National Art Education Association.

The Best in Heritage

Een jaarlijkse conferentie in Kroatië waarop alle award-winnende musea van het afgelopen jaar uitgenodigd worden. Ontdek meer op The Best in Heritage.

European Museum of the Year Award Conference

Elk jaar komen de meest innovatieve musea in Europa bijeen op de EMYA Conference and Awards Ceremony om hun werk te laten zien, te netwerken en van elkaar te leren. Een unieke kans voor diegenen die van plan zijn een nieuw museum te ontwikkelen of een bestaand erfgoedhuis te vernieuwen. Fijn om weten, ze reiken elk jaar de prijs ‘Europe’s most welcoming museum’ uit. Lees meer op de site van EMYA.

Family Arts Conference

Families betrekken bij kunst en cultuur, dat is wat deze grootste conferentie over kunst en cultuur in het Verenigd Koninkrijk onderzoekt. Hoe je dit zelf kan leren, doe je door een dag vol praktische workshops, informatieve keynotes te volgen mét voldoende tijd om te netwerken met creatieve professionals. Op de site van Family Arts Conference ontdek je meer.