Jouw contactpersoon
Binnen dit thema identificeren, ontwikkelen en promoten we sterke culinaire verhaallijnen. Uitgangspunt? Bijdragen tot de internationale reputatie van Vlaanderen als culinaire reisbestemming en meerwaarde creëren voor zowel bewoners, ondernemers als bezoekers.
Dat doen we op twee manieren:
- Het versterken van de reeds opgebouwde culinaire reputatie.
- Onze reputatie gebruiken om andere Vlaanderenbrede inhoudelijke thema’s te ondersteunen en versterken.
Verhaallijnen binnen dit thema
We kiezen voor twee sterke verhaallijnen die de culinaire reputatie van traditie en innovatie onderlijnen: Vlaamse producten en Belgische biercultuur. Verschillende ambassadeurs en blikvangers zullen deze verhaallijnen uitdragen en concreet maken. Ook zetten we participatieve processen op met partners.
Vlaamse producten
Onze hoogstaande kwalitatieve producten vormen de basis voor Vlaamse gerechten, lekkernijen van bij ons en unieke verhalen. Vakmannen produceren en verwerken deze producten.
Projecten binnen de verhaallijn 'Vlaamse Producten'
Belevingen rond Vlaamse producten
Binnen het project "Belevingen rond Vlaamse producten" gaan we sterke culinaire belevingen rond Vlaamse producten identificeren, ontwikkelen en promoten. We brengen alle noodzakelijke spelers (ondernemers, bewoners, organisaties, overheden) samenom nieuwe ontwikkelingen vorm te geven of niet ontsloten sites toeristisch te ontwikkelen.
Belgische biercultuur
Projecten binnen de verhaallijn 'Belgische biercultuur'
Belgische bierbelevingen
Binnen de verhaallijn van de Belgische biercultuur gaan we sterke bierbelevingen identificeren, ontwikkelen en promoten. Een participatief project wordt met partners en stakeholders opgestart in het najaar van 2021. Een oproep voor de ontwikkeling van sterke bierbelevingen zal worden georganiseerd in 2022 en zal via e-mail gecommuniceerd worden aan de sector.
Benieuwd naar meer?
Wil je meer weten over het thema ‘Culinair Vlaanderen’ en onze plannen? Bekijk deze documentaire: