Begeleidingstraject toeristische kampeerbeleving

Jouw contactpersoon

Een team van experten zal een tiental ondernemers adviseren op het vlak van strategie, profilering, dienstverlening en een (gedeeltelijke) herinrichting van hun infrastructuur. Zodat zij hun terrein aantrekkelijker en belevingsvoller maken voor (internationale) verblijfstoeristen.

Wij geloven dat de deelnemende terreinen op hun beurt andere uitbaters zullen inspireren om gericht te investeren in (ruimtelijke) innovatie, kampeerbeleving en toeristisch gastheerschap. Toerisme Vlaanderen wil de komende jaren, samen met de sector, de positieve kracht van toerisme versterken als een middel om meerwaarde te creëren voor Vlaanderen en zijn deelbestemmingen, voor zijn bewoners, ondernemers en bezoekers.

Op basis van een motivatienota selecteert Toerisme Vlaanderen tien erkende terreingebonden logies die willen investeren in een sterkere kampeerbeleving. Er is slechts één bijkomende voorwaarde: minstens 30 plaatsen of 15% van de plaatsen op het terrein zijn toeristische plaatsen, camperplaatsen, tentplaatsen of plaatsen met daarop een toeristische verhuuraccommodatie; of worden zulke plaatsen via het begeleidingstraject en de geplande aanpassingen.

Alle informatie over het doel en het verloop van het begeleidingstraject, over de selectieprocedure en over wat je als uitbater mag verwachten, vind je in de handleiding. Je leest er ook welk engagement Toerisme Vlaanderen van de uitbaters verwacht die instappen in dit begeleidingstraject

Ter info een overzichtje van de terreinen die een gelijkaardig begeleidingstraject volgden in het najaar 2020 en voorjaar 2021.

De Lage Kempen (Bekijk hier de getuigenis)Eksel
De Krieckaert Lanaken
Camping Holsteenbron Zonhoven
Goolderheide Bocholt
Camping Houtum Kasterlee
De Lilse Bergen Lille
Caravanpark Siësta (Bekijk hier de getuigenis) Wechelderzande
Eureka Koksijde
Hoeve Maedelstede Lo-Pollinkhove
Den Overdraght Poperinge
Stal 't Bardehof (Bekijk hier de getuigenis) Krombeke (Poperinge)
North Sea Caravans Berlare
De Gavers Geraardsbergen
Bloemenduin (Bekijk hier de getuigenis) Koksijde

Alle informatie over het doel en het verloop van het begeleidingstraject, over de selectieprocedure en over wat je als uitbater mag verwachten, vind je in de handleiding. Je leest er ook welk engagement Toerisme Vlaanderen van de uitbaters verwacht die instapten.cover pagina handleiding kampeerbeleving begeleidingstraject 2022

Inschrijven voor het traject van 2022 is niet langer mogelijk.