Charter Iedereen Verdient Vakantie

Organisaties en bedrijven die het charter ondertekenen, worden partners in het Iedereen Verdient Vakantie-netwerk en kunnen dit partnerschap uitdragen. Op deze pagina vind je een antwoord op de veelgestelde vragen over dit charter.
illustratie met gele envelop waarin brief zit met logo van Iedereen Verdient Vakantie. Daaronder staat 'word partner'. Op de voorgrond zien we de rug van een man en een vrouw die kijken naar de enveloppe

Jouw contactpersoon

Wat is het charter Iedereen Verdient Vakantie juist?

Om mensen die met armoede te maken krijgen de kans te geven om op daguitstap of (georganiseerde) vakantie te gaan, keurde de Vlaamse Regering op 29 juni 2022 het Decreet Iedereen Verdient Vakantie goed. Aan de basis van het decreet ligt een charter. Dit charter vormt vanaf nu de officiële basis van een samenwerking met Iedereen Verdient Vakantie.

Waarom zou je het charter Iedereen Verdient Vakantie ondertekenen?

Door het charter te ondertekenen, treed je toe als netwerkpartner en toon je je engagement om het recht op vakantie waar te maken. 

Als je als organisatie in aanmerking wil komen voor subsidies of erkenningen, is het noodzakelijk dat je het charter ondertekent.

Wie mag het charter ondertekenen?

De verantwoordelijke van je (koepel)organisatie mag dit charter ondertekenen. 
Het hoeft niet de persoon te zijn die verantwoordelijk is voor de rekeningen of gemachtigd is namens de organisatie. Dat is wel het geval als je een subsidie of erkenning aanvraagt, maar niet bij de ondertekening van het charter. 
 

Hoe weet ik of mijn organisatie het charter al heeft ondertekend?

Ben je niet zeker of je organisatie het charter al heeft ondertekend? Neem contact met ons op en vermeld de naam van je organisatie en het ondernemingsnummer. Dan kunnen wij controleren of dit voor jouw organisatie al in orde is.

Niet iedere afdeling van een organisatie moet het charter ondertekenen, het is voldoende als de hoofdorganisatie dit doet. Het is wel verplicht om het charter te ondertekenen als je een erkenning of subsidie wil aanvragen.

Wat staat er in het charter?

Moet mijn organisatie het charter ondertekenen om uitstappen en vakantie te kunnen boeken aan sociaal tarief?

Nee. De ondertekening van het charter is geen verplichting om te kunnen boeken aan sociaal tarief. 

Waar vind ik meer informatie over de erkenning en subsidies die mogelijk zijn na ondertekening van het charter?

Je vindt die informatie op volgende pagina's: erkenningen en subsidies.