Hakhoutdag wintereditie 2022

hout hakken

Op zaterdag 10 december 2022 houden we opnieuw een hakhoutdag in het kasteeldomein van Poeke. De vorige edities waren een groot succes, van deze wintereditie verwachten niets minder.

Datum?

zaterdag 10 december 2022 van 9u00 tot 16u00

Locatie?

Kasteel van Poeke
Kasteelstraat 38
9880Aalter
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

Gratis

Deze winter voeren we historisch hakhoutbeheer uit in de bospercelen in de buurt van de zevenster. Er worden binnenkort 3 beuken geveld in het verlengde van Dreef 10. Dat hout ruimen we op samen met wat rest van stormschade op enkele plekken in het domein.

In oktober werden met een mobiele zaagmachine de stammen verzaagd die aan de hondenkennel lagen. Wat daarvan is overgebleven ruimen we op.

Er staan deze winter ook enkele veiligheidsvellingen en -snoeiwerken op het programma waarvan het hout verdeeld kan worden.

Tot slot planten we wat haagstruiken bij en maken daar eerst een plantzone voor vrij. We voorzien 2 hakhoutdagen om deze beheerswerken uit te voeren: 10 december en 18 februari. Voor de hakhoutdag van 18 februari 2023 volgt een aparte mailing met inschrijving begin volgend jaar.    
 
We werken opnieuw samen met menners en paarden voor het uitvoeren van het hout. Zoals gebruikelijk kan iedereen die deelneemt, na de werkdag een vrachtje brandhout meenemen.

 

Wees snel met je inschrijving want we beperken de groep tot 80 deelnemers.

Hakhoutdag jan 2022 Poeke

Inschrijven

Alle plekken zijn bezet, het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

Contact

Jouw contactpersoon

Bruno Paternoster
Kwaliteitscoach & Projectleider Kasteel van Poeke