Lerend netwerk Flanders Heritage Venues

Het lerend netwerk Flanders Heritage Venues bestaat uit de meetinglocaties die deze titel mogen gebruiken, de meetinglocaties die het begeleidingstraject ‘Beleving in meetinglocaties in erfgoed’ volgen en de lokale congresbureaus. Toerisme Vlaanderen brengt het lerend netwerk bij elkaar voor gerichte professionalisering. De resultaten van deze activiteiten delen we op deze pagina.

Jouw contactpersoon

Bruno Paternoster
Kwaliteitscoach & Projectleider Kasteel van Poeke

Online event over hybride meetings (29 oktober 2020)

In de eerste editie van het lerend netwerk stond de digitalisering van meetings en congressen centraal. Het oorspronkelijk opzet was om dit te laten doorgaan als een hybride meeting met deelnemers in Lamot congres- en erfgoedcentrum (Mechelen) en online thuis of op kantoor. Wegens de verstrengde coronamaatregelen werd het een volledig online inspiratiemoment rond drie vragen:

1. Welke evoluties verwachten PCO’s en internationale organisaties op vlak van meetings en congressen en hoe moeten meetinglocaties daarop inspelen?

Bekijk het gesprek met de internationale keynote speakers Fiona Lyne, director of Communications, International Foundation for Integrated Care (IFIC) en Ori Lahav, Vice President Client & Operations Kenes Group (and president of IAPCO - International Association of Professional Congress Organizers):

2. Hoe kan je je als meetinglocatie aanpassen (infrastructuur, partnerschappen) om hybride meetings te ontvangen?

Bekijk de reportage over hoe Lamot zich op hybride meetings heeft ingesteld:
Bekijk het gesprek met Jan Simons, manager van Lamot:

3. Hoe kan je de erfgoedwaarde van je locatie inzetten als troef voor hybride meeetings?

Bekijk de reportage over Thor Central en erfgoedwaarde in hybride meetings:

Bekijk het gesprek met Kris Teppers, algemeen directeur van Thor Central:

De deelnemers wisselden ook in kleine groepjes van gedachten in online workshops. Bekijk de belangrijkste conclusies uit de online workshops:
Tot slot sprak Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen de deelnemers toe:
Bekijk de integrale opname van het eerste lerend netwerk Flanders Heritage Venues: