Jouw contactpersoon
Wat de Vlaamse gastronomie typeert, is een ontzettende rijkdom aan lokale producten van hoogstaande kwaliteit, een grote liefde voor de Vlaamse eet- en drinkcultuur én een uitzonderlijk vakmanschap dat traditie en innovatie naadloos met elkaar verbindt. Dat alles brengen we onder in de term 'goesting', een op en top Vlaams woord.
Goesting is eigenlijk het Vlaamse equivalent voor het Deense hygge. Lekker eten en drinken en gezelligheid zitten diep verweven in onze Vlaamse cultuur, en dat willen we wereldwijd overbrengen. Geen betere manier om dat te doen dan onze eigen culinaire makers aan het woord te laten.
Onbekend, onbemind
“Vlaanderen heeft ontzettend veel te bieden op gastronomisch vlak, maar wordt vandaag nog te weinig gezien als culinaire hotspot," zegt Ambassador of GOESTING Peter Goossens. Door onze krachten te bundelen kunnen we de Vlaamse gastronomie op een duurzame manier verder ontwikkelen en laten evolueren en ervoor zorgen dat ze de ruchtbaarheid krijgt die ze verdient. Dat we zo’n diverse groep van verschillende makers, elk met hun eigen kennis en specialisatie, bij elkaar brengen, is uniek.”
De leden van het collectief zullen niet alleen op regelmatige basis samenkomen om ervaringen uit te wisselen en te experimenteren, ze trekken de komende jaren ook regelmatig alleen of in groep naar het buitenland om er de Vlaamse culinaire troeven in de internationale etalage te zetten.
De liefde van de Vlaming gaat door de maag. Lokale producten waarderen, zintuigen prikkelen, proeven van de Vlaamse gastronomie, dat is waar we van houden. En als Vlaming mogen we gerust wat trotser zijn op onze uiterst kwalitatieve Vlaamse troeven. Met dit ambassadeurscollectief willen we die fierheid over onze Vlaamse gastronomie dan ook overbrengen aan de hele wereld.