Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Ondersteuning voor vakantiemakers

Search

Mobile menu expand icon MenuSluiten
Desktop menu expand icon Bekijk de categorieënSluit de categorieën
  • Thema’s en projecten

    Thema’s en projecten

    • Vlaanderen Erfgoedbeleving
      • Erfgoed zoekt toekomst
      • Vlaamse Meesters
      • Kastelen en tuinen
      • Religieus Erfgoed
      • 100 jaar Groote Oorlog
      • Stedelijk erfgoed
    • Vlaanderen Natuurlijk
      • Vlaamse parken
      • Recreatief wandelen
    • Culinair Vlaanderen
      • Vlaamse producten
      • Belgische biercultuur
      • Smaakhaven
    • Vlaanderen Fietsland
      • Cycling in Flanders
      • Recreatief fietsen
    • Congressen en events
      • Congressen
      • EventFlanders
    • Iedereen Verdient Vakantie
    • Gastvrijheid
      • Jongeren
      • Toegankelijkheid
      • Familievriendelijkheid
  • Tools en ondersteuning

    Tools en ondersteuning

    • Toolkit
    • Activiteiten & opleidingen
    • Open data
  • Cijfers en onderzoek

    Cijfers en onderzoek

    • Onderzoeksthema's
      • Ambassadeursonderzoek
      • Bewonersonderzoeken
      • De recreatieve toerist
      • Economie en toerisme
      • Congressen en events
      • Overzicht 2020 en lange termijn trend
      • Reputatieonderzoek
      • Trends in toerisme
      • Vlaamse Meesters
    • Toeristische barometers
      • Bezoekersbarometer
      • Logiesbarometer
      • Bestemmingsbarometer
    • Cijfers
      • Logiesaanbod
      • Overnachtingen en aankomsten
  • Erkenningen en subsidies

    Erkenningen en subsidies

    • Labels
      • Toegankelijkheidslabel
      • Green Key
      • Blue flag
    • Erkenningen
      • Erkenning als toeristisch logies
      • Erkenning als sociaal-toeristische vereniging
    • Subsidies
      • Relance-oproepen
      • Subsidies voor logies
      • Subsidies voor jeugdverblijven (Toerisme voor Allen)
      • Projectsubsidies 'Iedereen verdient vakantie'
      • Vlaams Stimulusprogramma
      • Subsidies voor sociaal-toeristische verenigingen
      • Hefboomprojecten
  • Wetgeving en decreten

    Wetgeving en decreten

    • Logiesdecreet
      • Je logies aanmelden
      • Basisnormen van het logiesdecreet
      • Basisregister Vlaams logiesaanbod
      • Overnachtingsgegevens doorgeven als jeugdverblijf’
      • Brandveiligheidsnormen logies
    • Decreet Iedereen verdient vakantie
  • Home
  • Nieuws
  • Publicaties
  • Over ons
    • Visie en strategie
    • Beleid
    • Partners
    • Branding
    • Organogram
    • Overeenkomsten
    • Jaarverslagen
    • Vacatures
    • Pers en media
    • Contact
  • Voor vakantiegangers

Culinaire top slaat de handen in elkaar om Vlaanderen op de culinaire wereldkaart te zetten

27 april 2023
Vlaanderen
GOESTING
© Pieter D'Hoop

Jouw contactpersoon

Toerisme Vlaanderen logo leeuw
Hanne Pluim
Expert Culinair Toerisme
+32 475 80 46 96
Stuur een e-mail

Kruimelpad

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Culinaire top slaat de handen in elkaar om Vlaanderen op de culinaire wereldkaart te zetten
21 culinaire makers, van topchefs tot chocolatiers, brouwers en diverse producenten, slaan samen met Toerisme Vlaanderen de handen in elkaar om de Vlaamse gastronomie op de culinaire wereldkaart te zetten.
Samen vormen ze Ambassadors of GOESTING, een collectief van makers met diverse achtergronden en métiers. Wat hen bindt is hun vakmanschap, hun hoge standaarden en hun drive om de Vlaamse gastronomie naar een nog hoger niveau te tillen.

Wat de Vlaamse gastronomie typeert, is een ontzettende rijkdom aan lokale producten van hoogstaande kwaliteit, een grote liefde voor de Vlaamse eet- en drinkcultuur én een uitzonderlijk vakmanschap dat traditie en innovatie naadloos met elkaar verbindt. Dat alles brengen we onder in de term 'goesting', een op en top Vlaams woord. 

Goesting is eigenlijk het Vlaamse equivalent voor het Deense Hygge. Lekker eten en drinken en gezelligheid zitten diep verweven in onze Vlaamse cultuur, en dat willen we wereldwijd overbrengen. Geen betere manier om dat te doen dan onze eigen culinaire makers aan het woord te laten.

Peter De Wilde

Peter De Wilde

CEO ad interim Toerisme Vlaanderen

Onbekend, onbemind

“Vlaanderen heeft ontzettend veel te bieden op gastronomisch vlak, maar wordt vandaag nog te weinig gezien als culinaire hotspot," zegt Ambassador of GOESTING Peter Goossens. Door onze krachten te bundelen kunnen we de Vlaamse gastronomie op een duurzame manier verder ontwikkelen en laten evolueren en ervoor zorgen dat ze de ruchtbaarheid krijgt die ze verdient. Dat we zo’n diverse groep van verschillende makers, elk met hun eigen kennis en specialisatie, bij elkaar brengen, is uniek.” 

De leden van het collectief zullen niet alleen op regelmatige basis samenkomen om ervaringen uit te wisselen en te experimenteren, ze trekken de komende jaren ook regelmatig alleen of in groep naar het buitenland om er de Vlaamse culinaire troeven in de internationale etalage te zetten. 

De liefde van de Vlaming gaat door de maag. Lokale producten waarderen, zintuigen prikkelen, proeven van de Vlaamse gastronomie, dat is waar we van houden. En als Vlaming mogen we gerust wat trotser zijn op onze uiterst kwalitatieve Vlaamse troeven. Met dit ambassadeurscollectief willen we die fierheid over onze Vlaamse gastronomie dan ook overbrengen aan de hele wereld.

Zuhal Demir

Zuhal Demir

Vlaams minister van Toerisme

Ontdek de lijst met Ambassadors of GOESTING

Ambassadors of GOESTING
Pdf - 50.6 kB
Downloaden

Ook interessant

Website GOESTING
Instagram
Culinair Vlaanderen

Deel deze pagina op:

Facebook
Twitter
E-mail
LinkedIn
whatsapp

Ontdek onze recentste nieuwsbrieven.
Op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang ze voortaan in je mailbox!

Volg ons via:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
  • en
  • nl