Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Ondersteuning voor vakantiemakers

Search

Mobile menu expand icon MenuSluiten
Desktop menu expand icon Bekijk de categorieënSluit de categorieën
  • Thema’s en projecten

    Thema’s en projecten

    • Vlaanderen Erfgoedbeleving
      • Erfgoed zoekt toekomst
      • Vlaamse Meesters
      • Kastelen en tuinen
      • Religieus Erfgoed
      • 100 jaar Groote Oorlog
      • Stedelijk erfgoed
    • Vlaanderen Natuurlijk
      • Vlaamse parken
      • Recreatief wandelen
    • Culinair Vlaanderen
      • Vlaamse producten
      • Belgische biercultuur
      • Smaakhaven
    • Vlaanderen Fietsland
      • Cycling in Flanders
      • Recreatief fietsen
    • Congressen en events
      • Congressen
      • EventFlanders
    • Iedereen Verdient Vakantie
    • Gastvrijheid
      • Jongeren
      • Toegankelijkheid
      • Familievriendelijkheid
  • Tools en ondersteuning

    Tools en ondersteuning

    • Toolkit
    • Activiteiten & opleidingen
    • Open data
  • Cijfers en onderzoek

    Cijfers en onderzoek

    • Onderzoeksthema's
      • Ambassadeursonderzoek
      • Bewonersonderzoeken
      • De recreatieve toerist
      • Economie en toerisme
      • Congressen en events
      • Overzicht 2020 en lange termijn trend
      • Reputatieonderzoek
      • Trends in toerisme
      • Vlaamse Meesters
    • Toeristische barometers
      • Bezoekersbarometer
      • Logiesbarometer
      • Bestemmingsbarometer
    • Cijfers
      • Logiesaanbod
      • Overnachtingen en aankomsten
  • Erkenningen en subsidies

    Erkenningen en subsidies

    • Labels
      • Toegankelijkheidslabel
      • Green Key
      • Blue flag
    • Erkenningen
      • Erkenning als toeristisch logies
      • Erkenning als sociaal-toeristische vereniging
    • Subsidies
      • Relance-oproepen
      • Subsidies voor logies
      • Subsidies voor jeugdverblijven (Toerisme voor Allen)
      • Impulsprogramma 'Iedereen verdient vakantie'
      • Vlaams Stimulusprogramma
      • Subsidies voor sociaal-toeristische verenigingen
      • Hefboomprojecten
  • Wetgeving en decreten

    Wetgeving en decreten

    • Logiesdecreet
      • Je logies aanmelden
      • Basisnormen van het logiesdecreet
      • Basisregister Vlaams logiesaanbod
      • Overnachtingsgegevens doorgeven als jeugdverblijf’
      • Brandveiligheidsnormen logies
    • Decreet Iedereen verdient vakantie
  • Home
  • Nieuws
  • Publicaties
  • Over ons
    • Visie en strategie
    • Beleid
    • Partners
    • Branding
    • Organogram
    • Overeenkomsten
    • Jaarverslagen
    • Vacatures
    • Pers en media
    • Contact
  • Voor vakantiegangers

Jongeren koken voor jongeren: Jong Keukengeweld is terug!

6 februari 2023
Genk
Jonge Chef die een gerecht dresseert

Jouw contactpersoon

geel logo Toerisme Vlaanderen
Olivier Seyssens
Thema Expert Culinair
+32 2 504 0341
Stuur een e-mail

Kruimelpad

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Jongeren koken voor jongeren: Jong Keukengeweld is terug!
Het aftellen naar Jong Keukengeweld 2023 kan officieel beginnen. Vandaag vindt het lancering-evenement plaats, op de site van C-mine in Genk, waarbij de 54 chefs van deze editie worden voorgesteld aan het grote publiek. Vanaf volgende week, maandag 13 februari, kunnen jongeren dan reserveren om bij één van hen gastronomisch te gaan genieten. Ook de lichting van jonge topchefs in 2023, niet ouder dan 35, zal Vlaanderen een heel jaar lang vertegenwoordigen in binnen- en buitenland.

We are back! Onder die leuze zette iedere gastronomieliefhebber de 12de editie van Jong Keuken-geweld al in oktober 2022 met fluostift in zijn of haar agenda. Maar vanaf 1 maart is het dan eindelijk echt zover: jongeren koken weer voor jongeren. Jong Keukengeweld heeft dan ook als voornaamste doel jong, Vlaams culinair toptalent in de kijker te zetten.

"De liefde van de Vlaming gaat nog steeds door de maag en die lust al dat lekkers van ons onstuimig culinair talent wel. Proeven van Vlaamse gastronomie, lokale producten waarderen en de zintuigen prikkelen, dat is Jong Keukengeweld. En deze nieuwe jonge garde heeft er zin in om ons terug met open armen te ontvangen en smakelijk in de watten te laten leggen.”

Zuhal Demir

Zuhal Demir

Vlaams minister van toerisme

De imagocampagne wordt wegens groot succes voortgezet. De organisatie van het initiatief is opnieuw in handen van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen.

Jong Keukengewat?

Jong Keukengeweld verenigt topchefs niet ouder dan 35 jaar die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen. Hoe doen ze dat? Door voor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door ongeacht de omstandigheden toch de lekkerste gerechten te bereiden. Door gewoon datgene te doen wat ze voor ogen hebben, dat is wat Jong Keukengeweld-chefs drijft.

Chefs die wilden deel uitmaken van het Jong Keukengeweld-collectief konden zich tot halverwege de maand oktober kandidaat stellen. Vervolgens kregen alle kandidaten anoniem bezoek van de vakjury, die hun culinaire prestaties beoordeelde. Uit die beoordeling is een collectief van 54 toptalenten voortgekomen. Elke Jong Keukengeweld-chef 2023 heeft iets uniek: zo durft chef Lawrence van De Kleinen Bistro zonder verpinken de Brugse zot naast de filet d’Anvers te serveren, en creëert chef Bodi van Ukiyo dan weer heel unieke Frans-Japanse smaakcreaties in het oude pastorijgebouw in Stekene.

Op de planning voor 2023

Het Jong Keukengeweld-collectief staat de hele editie lang rechtstreeks met elkaar in contact. Zeker tijdens de maanden maart en oktober, waarin de jongerenacties plaatsvinden die aan 18 tot en met 30-jarigen de kans geven om aan een zeer aantrekkelijk tarief te genieten van een driegangenmenu.

“De jongerenactie van Jong Keukengeweld toont dat Vlaanderen zeker niet moet inboeten aan culinair talent tegenover Italië, Frankrijk of Mexico” , zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “Al verlaagt het natuurlijk ook gewoon de drempel om eens voor een hoger gecategoriseerd restaurant te kiezen, zeker voor jongeren. Op die manier werven we steeds meer jonge ambassadeurs en dat heeft de sector op dit moment broodnodig.” 

Meer info over Jong Keukengeweld Instagram Jong Keukengeweld

Gerelateerde items

Voorbereidingen voor Toer de Geuze 2022 zijn volop aan de gang

25 april 2022
Brussel
De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) organiseert op zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2022 de 14de editie van de Toer de Geuze.
Lees meer
Toeristen wandelen in Brugge

Belgen maken jaarlijks 81 miljoen daguitstappen in Vlaanderen en Brussel

23 november 2022
Vlaanderen
Met een omzet van 2,7 miljard euro zorgen de daguitstappen voor een sterke economische impuls aan het toerisme in Vlaanderen en Brussel.
Lees meer
Green Key

Grootste aantal nieuwkomers ooit voor duurzaamheidslabel Green Key

31 januari 2023
Vlaanderen
Dit jaar verwelkomen GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen 24 nieuwe Green Key-locaties, het grootste aantal nieuwkomers ooit.
Lees meer

Ook interessant

Culinair Vlaanderen
Website Jong Keukengeweld

Deel deze pagina op:

Facebook
Twitter
E-mail
LinkedIn
whatsapp

Ontdek onze recentste nieuwsbrieven.
Op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang ze voortaan in je mailbox!

Volg ons via:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
  • en
  • nl