Meet in Flanders Academy #10

Meet in Flanders Academy 2022

Kom naar de 10e editie van de Meet in Flanders Academy (MiFA). Met dit evenement willen we niet alleen de professionals uit de Vlaamse congres- en eventsector verbinden en inspireren, maar ook een uniek platform bieden om te netwerken en kennis te delen.

De jubileumeditie staat helemaal in het teken van impactvolle congressen en events. Want congressen en events zijn niet zomaar losstaande gebeurtenissen, maar hefbomen waarmee je ook impact kan creëren.

Datum?

vrijdag 2 december 2022 van 9u00 tot 15u30

Voor wie?

Congres- en eventprofessionals

Locatie?

Flanders Meeting and Convention Center Antwerp (FMCCA)
Koningin Astridplein 20
2018Antwerpen
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

Gratis

Maar wat verstaan we precies onder impact en waarom is het zinvol om als congres- en eventprofessional daarmee bezig te zijn? Hoe kan je positieve impact verhogen en negatieve impact verlagen? Op welke manier kun je impact meten? Deze en vele andere vragen proberen we samen te beantwoorden.  

Programma

8.00 uur: Co-working voor de vroege vogels

Wil je de files vermijden of voor het event nog even je mailbox opvolgen? Je bent vanaf 8.00 uur welkom in het FMCCA. We voorzien wifi, stroom en koffie! 

9.00 uur: Ontvangst

9.30 uur: Verwelkoming

10.00 uur: How events create social impact

Keynote door Geneviève Leclerc, CEO van #Meet4Impact, een Canadese non-profit gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties bij het creëren van impact.

Congressen en events zijn niet langer een doel op zich, maar een middel om toegevoegde waarde te creëren voor alle belanghebbenden van een bestemming, d.w.z. bewoners, ondernemers, bezoekers en de plek zelf. Congressen en events hebben dus het potentieel om een maatschappelijke of sociale impact te creëren, zoals een gevoel van verbondenheid. Maar hoe definiëren we precies die maatschappelijke impact? Wat kunnen congressen en events concreet betekenen voor de steden waarin ze plaatsvinden en haar bewoners? Geneviève Leclerc vertelt ons een boeiend verhaal met concrete voorbeelden uit haar rijke loopbaan. Deze keynote zal in het Engels zijn. 

10.30 uur: Impact in de congres- en eventsector

 • Waarom als congres- en eventsector inzetten op impact, gesprek met Stijn Snaet, Confederation Manager van de Event Confederation.
 • Welke impactdoelstellingen stel je als venue voorop? Hoe kun je ook buiten je eventlocatie impact creëren, gesprek met Tom Bonte, directeur van de Ancienne Belgique.

11.00 uur: Koffiepauze

11.30 uur: Hoe kunnen congressen en events een impact hebben op steden en omgekeerd?

 • Gesprek met Meindert Kennis en Jan-Willen van de Ven, co-directeurs van Amsterdam Dance Event
 • Panelgesprek met Jeroen De Schuyteneer (directeur dienst feestelijkheden Stad Gent), Ilse Van San (sales manager FMCCA), Meindert Kennis (co-directeur ADE) en Jan-Willem van de Ven (co-directeur ADE)

12.15 uur: Lunch

13.30 uur: Kies je sessie

Maak een keuze uit één van volgende sessies:

 • Impact meten, hoe begin je eraan?  
  Het meten van impact is essentieel om te weten of je de doelstellingen van je congres of event effectief bereikt. In deze workshop krijg je, aan de hand van concrete voorbeelden, een idee van hoe je impact in kaart brengt. Naast een toelichting over mogelijke indicatoren en meetinstrumenten, gaan deelnemers ook samen aan de slag rond gezamenlijk geselecteerde topics. 
 • How social impact creates added value for you, your organisation and your sector.  
  In deze sessie gaan we dieper in op de keynote van Geneviève en bekijken we wat je rol kan zijn bij het creëren van maatschappelijke of sociale impact. Je komt meer te weten over de  toegevoegde waarde die sociale impact, naast een economische return, genereert. Deze sessie is relevant voor alle professionals in de event- en toeristische sector. Tijdens deze sessie zal de voertaal Engels zijn.   
 • Hoe kan je je congres of event verduurzamen? 
  Events hebben een impact op het milieu en dus moeten we als eventprofessionals waken op het zo duurzaam mogelijk organiseren. In deze sessie gaan we in gesprek met Frank Bulcaen van Sport Vlaanderen en Lore Claes van de OVAM die samen een inspiratiegids ontwikkelden om sportevenementen te verduurzamen, en met Esther Koshari, duurzaamheidscoördinator bij Paradise City, duurzaamheidskoploper binnen de festivalwereld. Samen puren we concrete tips uit die elke organisator meteen kan implementeren om morgen al een verschil te maken. 
 • Zoo-wandeling 
  Voor zij die liever een frisse neus halen en de Zoo van Antwerpen willen verkennen. 

14.30 uur: Netwerkdrink

15.30 uur: Einde

Praktische info

 • Deelname is gratis. 
 • Locatie: Flanders Meeting and Convention Center Antwerp (FMCCA), Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen. De locatie ligt vlak naast Antwerpen-Centraal en is dus erg gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
 • Datum: vrijdag 2 december 2022, van 9.00 tot 15.30 uur.
 • Stuur de link van deze uitnodiging zeker door naar collega’s! 
 • Heb je vragen over de toegankelijkheid van de site, neem dan contact op met Kevin McMullan via kevin.mcmullan@toerismevlaanderen.be

Schrijf je nu in

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven. 

Contact

Jouw contactpersoon