Logiesaanbod

Afbeelding bij logiesaanbod

Je vindt hier het huidige logiesaanbod en de evolutie van het Vlaamse logiesaanbod van de voorbije 10 jaar. De start van het logiesdecreet op 1 april 2017 betekent ook een nieuw startpunt voor de rapportage. Je kan de rapporten over de periode 2007-2016 niet vergelijken met de nieuwe rapporten over de evolutie van het logiesaanbod. De verschillen tussen beide zijn te groot. 

Huidige logiesaanbod

Het overzicht van het huidige logiesaanbod bevat de actuele cijfers over aangemelde, erkende en nog vergunde toeristische logies in het Vlaamse Gewest (zonder Brussel). Je vindt er de vier overzichten van (1) het aantal logies, (2) het aantal slaapplaatsen, (3), het aantal verhuureenheden en (4) de soorten verhuureenheden op terreingebonden logies. De cijfers worden dagelijks bijgewerkt.

In elk overzicht kan je gedetailleerd zoeken volgens plaats, status, logiescategorie en comfortclassificatie. 

Naar het huidige logiesaanbod

Evolutie logiesaanbod sinds 1 april 2017

Analyseer hier zelf de evolutie van het logiesaanbod in het Vlaamse Gewest (zonder Brussel) sinds de invoering van het huidige logiesdecreet op 1 april 2017. Je vindt cijfers over (1) het aantal aangemelde, erkende en nog vergunde toeristische logies, (2) het aantal slaapplaatsen en (3) het aantal verhuureenheden. 

De drie rapporten bevatten telkens zeven overzichten met verschillende invalshoeken. In sommige overzichten vergelijk je twee momentopnames; in andere vergelijk je evoluties. Je kan de getoonde evolutie(s) gedetailleerd aanpassen volgens status, logiescategorie en comfortclassificatie in verschillende geografische indelingen. De cijfers worden maandelijks bijgewerkt.

Bekijk de evolutie van de toeristische logies

Bekijk de evolutie van het aantal slaapplaatsen

Bekijk de evolutie van de verhuureenheden

Evolutie logiesaanbod tot 2016

Tot 2016 bracht Toerisme Vlaanderen het logiesaanbod in Vlaanderen in kaart samen met de provinciale toeristische diensten. Elk rapport biedt de mogelijkheid om trends in het aantal uitbatingen, logieseenheden (vb. kamers) en bedden (slaapplaatsen) op te volgen over een periode van 5 jaar. De rapporten bevatten cijfers over alle logiesvormen. Wijzigingen in de manier van dataverwerking doorheen de periode 2007-2016 in combinatie met invoering van het nieuwe logiesdecreet van 2017, maken het niet mogelijk om de cijfers over het logiesaanbod te blijven vergelijken. 

Bekijk de rapporten: